Vreme čitanja: oko 1 min.

"Anđele, dok čuvam našeg Akija pričaću o tebi": Bolan oproštaj muža od porodilje koja je umrla posle porođaja

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje", rekao je Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu

  • 3

D. L. (31), porodilja iz Vlasotinca preminula je jutros u UKC Niš pošto joj je u Leskovcu urađen carski rez. Porodilja je bila u sedmom mesecu trudnoće.

Njen suprug se oprostio od nje na društvenim mrežama:

"Anđele svakog dana dok čuvam našeg Akija pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra, srećo moja, nisi ovo zaslužila", napisao je on.

Par se venčao u seprembru prošle godine.

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje ali me je ovaj događaj potresao još više jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je nažalost preminula. Kako sam čuo od niških lekara radi se o tzv. TIK - u, opštem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa - kazao je Dimitrijević.

(Telegraf.rs/D.K.)

Video: Grujičić: Postoje zaposleni koji su potvrdili sve što je izjavila porodilja iz Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    29. februar 2024 | 19:50

    Sta se, bre, ne zna uzrok?! Prosla sam sve to, ali ostala ziva, zbog sepse posle porodjaja, jer je verovatno bilo ostalo parcence posteljice. Znaci sve je na lekarima i njihovom znanju, posvecenosti i savesti.

  • Z

    29. februar 2024 | 20:23

    Hitno odgovornost onoga ko je kriv za ovo. Tuga za sve.

  • Milica Jovanović

    1. mart 2024 | 11:36

    Na žalost, ovo će biti još jedam zataškan slučaj. Zašto lekar koji je radio carski rez ne izađe licem pred novinare i objasni slučaj? Ako je preuzeo sve što je u granicama današnje medicinske prakse, nema se čega stideti i ćutati. Doktor koji je porodio PRED KAMERE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA