Vreme čitanja: oko 1 min.

Dušan, Stefan i Nikola su najveći borci za koje ste čuli: Sve tri priče slične, a samo jedna ima srećan kraj

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dušanu, Stefanu i Nikoli potrebno je novo srce

  • 0

Ova tri hrabra momka možda su i najveći borci. Dušan, Stefan i Nikola imaju slične priče, sličnu sudbinu, i sličan život. Trojica momaka, tri rekordera, svaki u svojoj disciplini.

Dušan Ristić je jedini kod nas koji već više od dve godine, tačnije više od 750 dana nosi potpuno veštačko srce i čeka svoje novo.

Pored Dušana, Stefan je rekorder u regionu, ali u svom sportu. On već punih deset godina nosi mehaničku potporu za rad srca, jer nažalost njegovo ne radi uopšte. On je suprug i otac dva divna dečaka. Njemu je jedini spas van granica Srbije.

Treći je Nikola kome je pre 10 meseci nečija saglasnost spasila život i prekinula agoniju kroz koju je prolazio boreći se za život čekajući transplantaciju.

Sve tri životne priče su slične, ali samo jedna za sada ima srećan kraj.

"Mislite o tome kada strahujete da će vam neko ukrasti organe za koje je bolje da trunu nego da spasu živote nekom divnom biću kao što su ova tri momka. Ostavi trag i produži život", zaključio je Mladen Todić nakon pisanja teksta na svom profilu. Njemu je pre osam godina saglasnost porodice donora organa, spasla život. Transplantacijom jetre dobio je šansu za novi život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA