Vreme čitanja: oko 1 min.

JP "Vodovod": Letnjih restrikcija u isporuci vode u Majdanpeku više neće biti

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle 20 godina na vodozahvatu Pustinjac, sa kojeg se vodom za piće napaja veći deo grada pod Staricom, zamenjena je kompletna oprema pumpnih postrojenja

  • 0
Majdanpek voda za piće pijaća voda vodovod Foto: Milica Ristić

Dugogodišnji problem sa vodom za piće za žitelje Majdanpeka definitivno će postati prošlost. Letnjih restrikcija, kojih je godinama unazad bilo, više neće biti, makar tako najavljuju u JP "Vodovod".

Posle 20 godina na vodozahvatu Pustinjac, sa kojeg se vodom za piće napaja veći deo grada pod Staricom, zamenjena je kompletna oprema pumpnih postrojenja, kojom će se doprineti boljoj energetskoj efikasnosti i kvalitetnijoj vodi za piće.

"Instalirali smo novu opremu, koja će dosta učiniti na uštedi struje, ali i vode kada je nizak nivo vodostaja na vodozahvatu. Nova oprema je zanatno kvalitetnija, sigurnija i obezbeđuje stabilan rad. Promenjeno je sve od trafostanice u kojoj je postavljen nov transformator i sva energetska prateća oprema, nove pumpe sa frekventnim regulatorima, koje su srce čitavog novog sistema, kao i razni merači kojim se vrši kontorla protoka vode i pritiska", kaže Slobodan Krajić, direktor JP "Vodovod" Majdanpek.

Inače, za ovu veoma vrednu investiciju, koja će žitelje Majdanpeka lišiti dugogodišnjih problema kada je voda za piće u pitanju, Skupština opštine Majdanpek je iz opštinske kase izdvojila 72 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Milica Ristić)

Video: Vatromet za Kinesku Novu godinu u Majdanpeku trajao 30 minuta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA