Vreme čitanja: oko 2 min.

Najlepša priča u Srbiji: Pas lutalica lavežom upozoravao - iz rupe se čulo šištanje, nikom nije dao da priđe!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novosađanin Aleksandar Stefanović slučajno se zatekao na ovom mestu i napravio snimak životinje koja je lavežom upozoravala na opasnost

  • 7

Pas lutalica pokazao je još jednom Nišlijama da je ova životinja najbolji čovekov prijatelj. Primetivši da iz jedne rupe u Bulevaru 12. februar, nedaleko od niške autobuske stanice nešto šišti, lavežom je upozoravao na opasnost i sprečavao prolaznike da priđu tom mestu. Ispostavilo se da je curio gasovod ali na svu sreću, iz cevi nije isticao gas već vazduh koji je u mrežu pušten radi ispitivanja gasnih instalacija.

Novosađanin Aleksandar Stefanović slučajno se zatekao na ovom mestu i napravio snimak životinje koja je lavežom upozoravala na opasnost.

- Juče sam službeno boravio u Nišu pa kako sam imao vremena odlučio sam da prošetam gradom. Nešto posle 15 sati bio sam u Bulevaru 12. februar kada sam ugledao psa koji je najblaže rečeno, burno reagovao zbog nečega što se dešavalo u rupi na trotoaru. Odmah sam posumnjao da curi gas pa sam ušao u obližnju auto školu tu je bio i jedan čovek koji drži hostel, pa sam ih upozorio da bi trebalo pozvati nadležne da spreče da dođe do neželjenih posledica. Nastavio sam svojim putem da bih posle jedno sat vremena video ekipu servisera koji su pokušavali da priđu rupi. Objasnili su mi da ne curi gas već vazduh koji je pušten u mrežu radi provere instalaciju te da pokušavaju da poprave spojnicu ali im pas ne dozvoljava da priđu. Imao sam malo hrane kod sebe, dao sam mu, malo se smirio ali je i dalje bio na oprezu. U svakom slučaju ovo je još jedan dokaz koliko su te životinje dobri prijatelji i koliko mogu da pomognu čoveku - kaže Stefanović.

Dodaje da je veliki ljubitelj pasa te da ih dobro poznaje te da mu ove životinje veruju.

- Čuvam pse više od 20 godina, udomljavam ih, nikada ih se nisam plašio. Imam utisak da mi i nepoznati psi veruju i zaista nikada nisam imao problema sa njima. I u ovoj situaciji odmah sam prišao tom psu iako je bio vidno uznemiren jer mi je bilo jasno da nije agresivan. Posle svega mogu da kažem da je ova životinja zaista primer koliko one mogu da učine za ljude, u ovom slučaju nije curio gas ali to pas nije znao već je upozoravao prolaznike na moguću opasnost - zaključio je Aleksandar.

(Telegraf.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    2. mart 2024 | 17:11

    Ovaj pas je pametniji od pola gradskih funkcionera!

  • Kole

    2. mart 2024 | 16:33

    Gde su oni sto pisu kako preziveti izmet od pasa ,

  • Dasa

    2. mart 2024 | 18:24

    Hvala gospodinu za ovaj divan primer za koji se nadamo da ce mnogi izvuci pouku i da ce jos vise poceti da vole i pomazu zivotinje...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA