≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Breskvica iznenadila 3 sestre koje je majka ostavila u kući strave: Oči im blistale od sreće, ovo su obećale

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jedina želja ovih devojčica bila je da upoznaju Breskvicu, a sada smo im taj san ostvarili

  • 18

Tri sestre kojima sudbina nije podarila uslove za život dostojne jednog deteta, Jelena (11), Dajana (9) i Teodora (7), brzo su osvojile srca cele Srbije. Ko god je imao priliku da vidi oronule zidove trošne kućice sa dve sobe u Ilandži, nije ostao ravnodušan. Ove tri preslatke, vredne i vaspitane devojčice nažalost nemaju gde da sipaju ni čašu vode. Zatvorene među memljivim zidovima sa samohranim ocem Denisom Nikolićem (30) prethodni put rekle su nam da imaju samo jednu želju, a mi smo se potrudili da im je i ispunimo.

Tri princezice koje i dalje čekaju na svoj dvor žive u jednoj sobi sa svojim ocem. To je ujedno i jedina prostorija u kojoj uopšte mogu da provode vreme u kući koja visi o koncu. Ekipa portala Telegraf.rs posetila ih je pre tačno mesec dana, a teskobu u grudima koja je ostala nakon saznanja kako žive još uvek ne možemo da potisnemo. Početkom februara, kada smo se približavali kućici od naboja, čuli smo i razne melodije koje su dopirale sa jedine ispravne stvari koje poseduju u kući.

"Želim da ovaj osmeh gledamo češće"

Njihov kompjuter jedini im je izvor zabave, a devojčice ga koriste kako bi, ni manje ni više, nego ceo dan slušale pesme Anđele Ignjatović Breskvice. Upravo to im je i bila jedina želja - da je upoznaju. Osmeh, oduševljenje, neverica i smeh preplavile su kuću strave kada je njihova omiljena pevačica ušetala. U momentu, devojčice su zaboravile na svaki problem, svaku neprospavanu noć i ledeno jutro koje ih je dočekale. Dečija graja obasjala je mali dom u Ilandži, a priča i smeh trajali su satima.

Anđela ih je posetila u toku priprema za "PZE", pre finalne večeri, a sa svojom omiljenom pevačicom podelile su tajne, strahove i želje. Pričale su o školi, komentarisale njen stajling i izabrale omiljenu pesmu. Ipak, čini se da im je najviše od svega prijao njen zagrljaj, koji je delovao kao da se godinama poznaju.

Anđela Ignjatović Breskvica Foto: Kobra

"Prošli put sam poželela da upoznam Breskvicu, a ona je danas ovde", kaže nam malena Dajana ne skidajući osmeh s lica.

"Ovo je moj najsrećniji dan, bila sam uzbuđena i presrećna kada sam je ugledala", dodaje devojčica u čijim očima tinja nada.

Anđela Ignjatović Breskvica Foto: Kobra

Njene sestre nisu mogle da dođu do reči od uzbuđenja. Jelena ju je ljubila u obraz, a Teodora se satima nije pomerila iz njenog krila.

"Ista je kao na televiziji, svima ćemo da pričamo da nam je bila u gostima", kažu devojčice kroz širok osmeh.

Ni Anđela nije ostala imuna na užasnu sudbinu koja ih je zadesila. Čim je videla njihovu priču, bez razmišljanja je rekla da mora da ih upozna.

"Danas sam dobila nešto najlepše - njihove zagrljaje i poljupce, a najdraže mi je što su one srećne. Puno mi je srce, ne želim da ih pustim. Nisam očekivala da će biti ovako srećne, nisam znala da li će me prepoznati, ali slušale su moje pesme kad sam došla. Zamolila bih sve ljude dobre volje koji imaju novca da pomognu da im se kupi nova kuća, da bi ovaj osmeh bio na njihovim licima svaki dan. Do jeseni smo obećali da će dobiti roze kuću, mora da bude roze jer je Dajana tako rekla - kaže Anđela sa osmehom.

Dajana potvrđuje da kuća mora da bude roze boje ili barem jedna soba da bude u toj boji. Na pitanje koja joj je sada želja prva na listi, devojčica iskreno odgovara - soba i kupatilo. Njene sestre stidljivo ćute, a iako im kupatilo i soba nisu jedini problem, ne usuđuju se da traže više.

Anđela Ignjatović Breskvica Foto: Kobra

Ipak, Anđeli otkriaju jednu želju koju ranije ni sa kim nisu podelile.

"Volele bismo šminku. Karmin ljubičaste boje. I nokte", govore uglas Teodora i Jelena, dok ih Dajana podseća da nokti u školi nisu dozvoljeni.

Breskvica iznenadila i malene folkloraše iz osnovne škole u Ilandži

Pored toga što su odlične učenice, tri devojčice iz Ilandže treniraju i folklor u školi, te su njihove učiteljice odlučile da jedan trening provedu sa Breskvicom. Svoju sreću i uzbuđenje podelile su sa drugarima iz škole.

Kroz pesmu i igru Anđeli su pokazale korake koje su savladale, dok im je ona pevala omiljene numere. Radosti nije bilo kraja, a da se Anđela pitala, sigurno bi u njihovom društvu ostala do jutra.

Emotivan rastanak i jedno obećanje

Iako je i Anđeli i devojčicama bilo teško da se rastanu, ovom predivnom danu došao je kraj. Čvrstim zagrljajem Bresvica je pozdravila svoje najveće fanove i obećala im da će se sledeću put družiti u roze kući sa kupatilom i svim što je potrebno devojčicama njihovih godina.

Anđela Ignjatović Breskvica Foto: Kobra

"Kad dođeš sledeći put, ja ću da ti skuvam kafu i pićemo sok od breskve", rekla je Dajana svojoj omiljenoj pevačici na rastanku.

Podsetimo, ove tri devojčice pronašao je Slavko Radojčić iz Udruženja dobrih ljudi "Ognjište", koji je i pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja novca za njih. U toku božićne dodele paketića upoznao je Jelenu, Dajanu i Teodoru i kako nam je ranije rekao, nakon prizora koji je zatekao celu noć nije spavao. Tada je odlučio da pokrene humanitarnu akciju za Nikoliće. Ubrzo, ovo udruženje otvorilo je i žiro-račun za uplatu novca, a cilj je da se do jeseni Nikolići presele u topliji, lepši dom i konačno dobiju život kakav zaslužuju.

Pomozimo Nikolićima!

Nikolićima možete pomoći uplatom novca na žiro-račun:

340-11024157-94

Udruženje "Ognjište"

Svrha uplate: Za Nikoliće

Uplata putem deviznog računa: 

Za Nikoliće, devizni račun Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA