Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove nedelje tri nova jela u novosadskoj menzi: Među njima i omiljena poslastica iz detinjstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri nova jela na meniju u menzi dostupna su studentima iz Novog Sada

  • 1
Studentska menza Karaburma Foto: Marko Jovanović

Tri nova jela na meniju u menzi dostupna su studentima iz Novog Sada, a pored velikog izbora već postojeće hrane moćiće da biraju i ove tri - krofne, štrudle i vitaminsku salatu.

Studenti imaju mogućnost da biraju između najlepših domaćih jela i da unesu što više raznovrsnih namernica, te tako za doručak mogu pojesti jaja, gibanicu, proju, dok se za ručak mogu opredeliti za jela iz domaće kuhinje poput musake, pasulja, gulaša, a za večeru nešto laganije poput ribe, belog mesa, pravi gurmani mogu uživati u ćevapima i specijalitetima sa roštilja.

Međutim, ono što je interesantno jesu tri nova jela koja će se već od utorka naći na meniju. Kako smo upoznati sa studentskim životom koji je težak, jer se većina mladih odvaja od svoje porodice i seli se u nepoznate krajeve, ova vest ih može obradovati. Čežnju za maminim i bakinim slatkišima, mogu zameniti, privremeno, štrudlama i krofnama koje će moći da probaju već od utorka 05.03.2024. godine i srede 06.03.2024. Iznenađenje će biti i za ljubitelje salate jer će od petka 08.03.2024. u ponudi biti vitaminska salata od celera, šargarepe, jabuke i susama.

Velika menza Studentskog centra Novi Sad ima kapacitet da pripremi i servira 10.000 obroka dnevno. U prizemlju ima mesta za istovremeno posluživanje 400 studenata, a na prvom spratu ima mesta za posluženje još 248 obroka istovremeno.

Sredom i petkom, kao i u vreme postova, na meniju se nalazi veliki broj posnih jela i namirnica.

U studentskoj menzi redovan doručak košta 56 dinara, ručak 120, a večera 90 dinara. Ovo su cene za studente na budžetu, dok za samofinansirajuće studente doručak košta 138, ručak 326, a večera 262 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    7. mart 2024 | 10:28

    Što niste stavili sliku splačina iz NS menze nego ovo iz beogradske? A ove priče za malu decu, to ćetomda vidimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA