Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra potpisivanje donatorskih ugovora o pomoći Japana medicinskim ustanovama u Srbiji

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaćin ceremonije biće ministarka zdravlja Danica Grujičić

  • 0
Ultrazvuk Foto: Freepik

U Vladi Srbije sutra će biti potpisani donatorski ugovori, kojima će Vlada Japana obezbediti ultrazvučni aparat sa sondama za Dom zdravlja Vladimirci, opremu za Banku humanog mleka u Beogradu i obezbeđivanje medicinskih uređaja za Institut za majku i dete “dr. Vukan Čupić“ u Beogradu, Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu i Kliniku za neurohirurgiju UKC Srbije.

Ambasador Japana u Srbiji Imamura Akira potpisaće donatorske ugovore sa v.d. direktorom Doma zdravlja Vladimirci Brankom Isailovićem, v.d. direktorkom Instituta za neonatologiju u Beogradu Radmilom Mileusnić-Milenović i predsednicom Upravnog odbora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Kororom Joland, saopšteno je iz Ambasade Japana.

Domaćin ceremonije biće ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Prema donatorskim ugovorima, za Dom zdravlja Vladimirci biće obezbeđen ultrazvučni aparat sa sondama vredan 53.000 evra, za Institut za neonatologiju oprema za Banku humanog mleka u Beogradu vredna 55.415 evra, a medicinski uređaji za Institut za majku i dete “dr. Vukan Čupić“ u Beogradu, Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu i Kliniku za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije uređaji vredni 19.840 evra, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA