Vreme čitanja: oko 1 min.

Natalija je pravi heroj današnjice: Pune kese namirnica i jedna poruka na njenoj ogradi nateraće vam suze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prolaznike je natpisom „Posluži se“ obavestila da mogu besplatno da uzmu namernice

  • 0
Natalija Spasić Foto: Privatna arhiva

Da nam je humanost jača strana pokazuje veliki gest Nišlijke koja poklanja svojim sugrađanima voće i povrće koji nemaju novca da ih kupe.

Natalija Spasić, vlasnica piljare iznenađuje svoje komšije i pokazuje koliko je velikodušna. Od pre par dana na njenoj ogradi našle su se pune kese voća i povrća. Kako ističe u kesi se mogu naći šargarepe, tikvice, jabuke, mandarine i još mnogo sezonskog voća i povrća.

Prolaznike je natpisom "Posluži se" obavestila da mogu besplatno da uzmu namirnice.

"Ostavljam po tri, četiri kese, sa uglavnom istom količinom voća i povrća. Bude tu recimo jedna tikvica, nekoliko šargarepa, mandarina. Ljudima je očigledno to potrebno jer se nije još dogodilo da uveče ostavim kese, a da ih ujutru opet zateknem na istom mestu." -  započinje razgovor Natalija Spasić.

Ističe da joj se sugrađani zahvaljuju, ali i da ima onih koji joj sa osmehom mahnu rukom.

Dodala je da su njen suprug i ona u novembru prošle godine otvorili piljaru, koja se nalazi u ulici Branka Miljkovića u Nišu, a sada su rešeni da ništa od voća i povrća ne prodaju po akcijskoj ceni, već da sve podele ljudima kojima je ta hrana potrebna.

"Na ideju sam došla prateći objave na društvenim mrežama vlasnice pekare Tamare Atanasković Aleksić koja je ispred svoje pekare u naselju Pantelej ostavljala peciva onima koji nisu mogli da ih kupe. Tamara je, na žalost, morala da odustane od svoje humane akcije jer su sve jedni te isti ljudi, kojima pomoć nije bila najpotrebnija, dolazili i uzimali pecivo. Nadam se da u našoj piljari to neće biti tako", rekla je Natalija.

Verujemo da ljudi poput Natalije ima mnogo, širom naše zemlje i da će se što više njih uključiti u ovakvu ili sličnu akciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA