≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan neverovatni Festival sira: Okupio 30 izlagača

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Organizatori ove manifestacije su dodelili i nagrade za najlepši štand na festivalu

  • 0
Festival sira Foto: Đorđe Tomić, Balkan Cheese Festival/ustupljena

U Beogradu je završena dvodnevna izložba sireva Balkana, Balkan Cheese Festival, koja je i ovoga puta okupila mnogobrojne ljubitelje sira.

Na takmičenju za priznanje "Najbolji sir festivala" učestvovalo je 30 izlagača.

Nekoliko desetina hiljada građana uživalo je u aromama različitih vrsta sireva ovog podneblja.Posetioci su mogli da probaju više od stotinu retkih i neobičnih vrsta sireva pojedinih malih mlekara i zanatskih proizvođača koji se često ne mogu naći u prodavnicama.

Posetioci su mogli da probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Italije, i uživali u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom.

Stručna komisija ocenila je ukupno 50 proizvoda.

10 u kategoriji belih sireva u salamuri, 14 u kategoriji polutvrdih/tvrdih sireva sa zrenjem i 26 proizvoda u posebnoj kategoriji sireva, a onda su proglasili najbolje.

Organizatori ove manifestacije su dodelili i nagrade za najlepši štand na festivalu. Najlepše aranžiran tanjir sireva prema odluci stručnog žirija je Manasti Sukovo.

Specijalne zahvalnice povodom 10 godina saradnje i podrške ovoj manifestaciji uručene su Draganu Đorđeviću, predsedniku Asocijacije Autentičnih Hedonista, i

Katedri za tehnologiju animalnih proizvoda Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA