Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnici gradskog vodovoda i JKP “Standard” u redovima za svoje dinare: Borićemo se za svoja prava

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građanima koji primaju plate iz budžeta države Srbije, penzionerima i korisnicima socijalnih i drugih davanja, na KIM je ugrožena prosta egzistencija

  • 0
Kosovo, dinar, Poštanska štedionica Foto: Telegraf

Odluka Prištine da ukine platni promet sa centralnom Srbijom i zabrani dinar kao platežno sredstvo na KiM, dovela je Srbe u beznadežnu situaciju. Ispred ispostava Poštanske štedionice u svim srpskim sredinama sredinama stvaraju se nepregledni redovi ljudi koji čekaju na svoje pošteno zarađene plate, piše tvmost.info

Tako se jutros ispred filijale Poštanske štedionice u severnoj Mitrovici okupilo oko 200 radnika gradskog vodovoda JKP "Standard", očekujući lične dohotke koji bi, prema planu isplata, trebalo da dobiju danas.

Kako ističu, primorani su i da satima stoje u redu, jer drugih primanja nemaju, a mnogi nisu u stanju da za isplatu putuju u centralnu Srbiju.

I pored toga poručuju da ih ništa neće pokolebati da se bore za život i svoja prava, u svom zavičaju.

Građanima koji primaju plate iz budžeta države Srbije, penzionerima i korisnicima socijalnih i drugih davanja, na KIM je ugrožena prosta egzistencija.

"Odluka da nam se oduzme pravo na isplatu jedinih sredstava za život, preliva ionako punu čašu ‘žuči’ koja svakodnevno stiže iz Prištine", kažu sagovornici TV Most.

Slađana Milenković, zaposlena u JKP "Standard" kaže da poslednja odluka Prištine mnogo otežava njihov život.

"Plata nam je bila i ne možemo celu da podignemo. Podigla sam 10.000 dinara što je malo za svakodnevni život. Mnogi od nas nisu u mogućnosti da odu do centralne Srbije, mi mlađi mođemo, stariji ne mogu", navodi Milenković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA