Vreme čitanja: oko 2 min.

Milovan danas kreće peške do Pariza: Zovu ga "užički supermen", sa 73 godine učinio što baš niko nije očekivao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da je "Supermen" pun života govori i činjenica da ovde neće stati. Njegov san je da trči na olimpijskom stadionu

  • 3
Milovan Milutinović Foto: Privatna arhiva

Neverovatna priča stiže nam iz Zlatiborskog okruga gde se već neko vreme, Milovan iz Užica, priprema na izazovan put pešaka do neverovatnog Pariza. I dok većina vas misli da je ovo neka šala, varate se! Milovana Milutinovića (76) očekuje daleki put do Pariza na koji kreće danas.

Milovana će njegovi sugrađani ispratiti na put sa Trga partizan u rodnom Užicu.

Pešačenje do Londona i Moskve, ali i dva puta oboren Ginisov rekord u trčanju na 100 metara sa vrećama od 50 kilograma, Milovan doživljava kao početak svoje sportske karijere.

"Užički Supermen" kako ga njegovi sugrađani zovu, zagazio je u drugu polovinu osme decenije. Međutim, ni to ga ne sprečava da ostvari svoje ciljeve, ka kojima je, kaže, čitav život težio.

Pomisao da od Užica treba stići do Pariza, deluje gotovo nestvarno, ali za Milovana je to sasvim normalno. Ranijih godina "pretabanao" je kilometre i kilometre do Moskve i Londona, što nije bilo lako, pa je i ovaj put vrlo zahtevan i pun izazova.

" Nisam svestan šta me možda sve čeka na ovom putu, ali sam spreman na svaku prepreku. Čvrsto sam rešen da krenem put Pariza, a svaki novi kilometar je novo iskustvo i izazov, a verujem da je uz mene Bog i da će me njegova snaga dovesti do francuske prestonice" - kaže Milovan za Telegraf.rs.

Finalne pripreme traju danima, pešači padinama nadomak Užica, a najvažniji faktor je fizička aktivnost, ali i rad. Ishrana je ključan faktor, te se "Užički Supermen" hrani zdravo, isključivo organskom hranom.

Da bi ovako nešto izdržao, pored ishrane i dobre fizičke spremnosti, potrebni su strpljenje, snaga i mentalna sposobnost.

"Cilj mi je najveći podstrek, kada imam cilj i idem ka njemu, odmah je lakše. Veliki broj sugrađana mi pruža podršku, neko ima pak i drugačije mišljenje, ali to je sve normalno, najvažnije je da znam šta hoću", - priča "Supermen".

Da je neverovatan i odlučan, govori još jedna zanimljivost o ovom čoveku. Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta, završio je Fakultet za sport i turizam u Novom Sadu u 73. godini života.

Iz centra Užica, kroz naselje Terazije, pa preko Kadinjače, Zvornika, Drine, Republike Srpske, Slovenije, Italije i drugih zemalja i gradova proćiće Milovan, a nada se da će do francuske prestonice stići pre 26. jula, kada počinju "Olimpijske igre" u ovom gradu.

Da je "Supermen" pun života govori i činjenica da ovde neće stati. Njegov san je da trči na olimpijskom stadionu, ali i da podseti, da se u zdravom telu krije zdrav duh. Na ranijim olimpijskim igrama, učešće mu nisu dozvoli, ali očekuje da sada hoće. Ističe, cilj je da svet vidi šta znači zdravo telo u njegovim godinama, jer su u svetu retki ljudi slični njemu. Nada se da će uspeti u misiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    7. mart 2024 | 09:45

    Milovan je tako išao "peške " za Rusiju,pa je više proveo vozeći se u kamionima nego išao peške.. Milovane Milovane...😂😂😂

  • Vukodlak

    7. mart 2024 | 10:54

    Supermen je cudo od coveka. Kapa ,dole. Covek od 76god. Pun ambicija,zelja,govori Sve o njemu. Mozda su reci sture,ali dela govore mnogo Vise. SRECNO -SUPERMENU.

  • Sanela

    7. mart 2024 | 11:03

    Čovek, džaba ti je i trčanje i sport kada ti je na tv intervijuu glavna " briga" što ćeš proći kroz hrvatsku jer nas oni po tvojim rečima" ne gotive". Koga to vas? Jako lošu poruku šalješ. ....na kraju krajeva, trči okolo, tamo gde te "gotive"! Živela ljubav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA