≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su delovi Srbije gde se danas očekuje najviše kiše: Najava RHMZ

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najviša temperatura od 8 °C na severu i zapadu Srbije do 15 °C u južnim krajevima.

  • 0
Kiša u Beogradu Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Danas i sutra padaće kiša u većini delova u Srbiji dok će na planinama pasti i sneg, za vikend ponovo toplije ali uz Košavu, najavljuje RHMZ.

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima. U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom. Na planinama sneg.

Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak povremeno i sa udarima olujne jačine naročito sredinom dana, jugoistočni.

Najviša temperatura od 8 °C na severu i zapadu Srbije do 15 °C u južnim krajevima.

Sutra - u petak pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Posle podne i uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U subotu 09. marta u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju.

U nedelju 10.marta umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito.

Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji (maksimalna temperatura oko 20°C, a najsvežije u Timočkoj Krajini (oko 14 °C).

Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

(Telegraf.rs)

Video: Kada ponovo stiže zahlađenje u Srbiju i do kada će trajati?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA