Vreme čitanja: oko 2 min.

"Osećam se kao na balu": Ovako su učenice frizerske škole za 8. mart iznenadile bake iz doma u Pančevu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pripremile su četke i makaze, a onda im organizovale reviju

  • 4
Gerontološki centar Pančevo Foto: Privatna arhiva/Gerontološki centar Pančevo

Nesvakidašnja modna revija povodom Dana žena održana je ni manje, ni više, već u Gerontološkom centru u Pančevu. Modeli su bile bake iz ovog centra, a za reviju su ih spremile učenice treće godine Tehničke škole "23. maj", buduće frizerke.

Osmesi i oduševljenje starica govorili su više od reči, a iako je žiri žiri imao tešku odluku, na kraju je prvo mesto za najlepšu frizuru ipak pripalo Olgici Milićević.

Kako navode iz Gerontološkog centra, atmosfera je bila sjajna i puna pozitivne energije, a učenice Tehničke škole pokazale su odlično umeće u friziranju baka i za njih je to najlepši poklon za 8. mart.

Početak revije otvorila je direktorka centra Tanja Lukić, koja je sa petoro korisnika doma i dvoje učenika škole bila deo pomenutog žirija. Ona navodi da će ovaj dan sigurno pamtiti i bake i učenica, kao i da mali znak pažnje, topla reč, zagrljaj i osmeh više znače od materijalnog poklona.

- U svemu su nam pomogle učenice Tehničke škole zajedno sa svoje tri nastavince Marijom, Jelenom i Marinom, ali i direktorkom Marijom Petrović. Ovo nije prvi put da organizujemo ovakvu reviju, nama je to praksa još od 2009. godine, ali smo imali jednu pauzu zbog korona virusa. To nam je tradicija, ali imamo i nove ideje da se to intezivira. Nažalost, tokom korone je sve bilo zabranjeno. Ni sada situacija nije u potpunosti relaksirana, ali uz poštovanje instrukcija i procedura mi uspevamo - navodi Tanja za Telegraf.rs.

Ipak, pojašnjava da dosad nikada nisu organizovali reviju, iako je praksa bila da bake svakog 8. marta dobiju frizuru na poklon.

Direktorka pojašnjava da su bake bile presrećne, kao i da im je najlepši poklon energija koju su osetile.

- Mnogo im znači, one su se osećale posebno i uzvišeno. Puno je bilo pozitivne energije i razmene komunikacije između njih i učenika. Presrećne su bile, kao poklon. Jedna od baka je rekla da se oseća kao da je na balu, a ne da je u centru  - pojašnjava ona.

Kako je izgledao delić atmosfere na reviji možete pogledati u videu ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA