≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve škole na teritoriji ove opštine u Srbiji zabranjuju mobilne telefone

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenici i roditelji biće u potpunosti upoznati sa ovim pravilnikom

  • 22
Škola mobilni telefon zabrana Foto-ilustracija: Shutterstock

Za učenike u svim pribojskim školama, uskoro bi trebalo da počnu važiti nova pravila jer su se sve škole na teritoriji pribojske opštine usaglasile oko donošenja pravilnika o upotrebi mobilnih telefona i drugih elektronskih uredjaja za učenike u školi, a na osnovu smernice koje je izdao Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

- Zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predvidjeno mesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumevaju se samo mobilni telefon već i pametni satovi, tableti, laptopovi i slušalice. U nekim školama doneto je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, medjutim kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavne aktivnosti kao što su na primer izleti - rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ "Nikola Tesla" u Banji.

Učenici i roditelji biće u potpunosti upoznati sa ovim pravilnikom, roditeljima se daje obrazac izjave koji će popunjavati da su upoznati sa tim pravilnikom, kao i sa odgovornošću i da su saglasni sa primenom tog pravilnika. To će biti učinjeno na nivou cele opštine, a sankcije za kršenje pravila će biti lakše i teže.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    7. mart 2024 | 12:57

    Konacno neka lepa vest...!!!

  • qq

    7. mart 2024 | 12:29

    Bravo i da se prosiri na sve opstine u srbiji

  • Tihi

    7. mart 2024 | 12:42

    U skoli mog deteta to postoji vec godinu dana i jace. Do 4 razreda. Niko se ne buni i svima je to ok. Kad dodjes u skolu das telefon kad ides kuci uzmes telefon. Sad zabranjuju i starijim razredima i deca se ponasaju ko narkomani u krizi. Sto kaze moje dete sta ce mi telefon u skoli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA