Vreme čitanja: oko 2 min.

GEST ZA SVAKU POHVALU: Obeležavanje Dana žena u Institutu za majku i dete upriličili posebni gosti

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Donirani prečišćivači vazduha i klima uređaji Institutu za majku i dete

  • 1
Meridian Foto: Promo/ Tatjana Buha

Osmi mart kao praznik žena ne treba da nam bude jedini podsetnik na sve važno i veliko što su žene učinile za svet, ali nikako ne smemo zaboraviti da zajedno sa njima obeležimo taj važan datum. Godinama unazad, Meridian fondacija, najveću osmomartovsku pažnju usmerava ka majkama i deci, koja borave na Institutu za majku i dete.

- Institut za majku i dete je jedna od najvažnijih institucija u našoj državi i shodno tome Fondacija Meridian nastavlja tradicionalnu osmomartovsku akciju pružanja pomoći Institutu. Nadamo se da brojnim donacijama pomažemo neometano funkcionisanje Instituta, a u narednim godinama ćemo sigurno nastaviti saradnju - istakao je Stefan Glavaš, predstavnik Meridian fondacije.

Osluškujući potrebe Instituta, Fondacija je ove godine donirala prečišćivače vazduha i klima uređaje za nekoliko odeljenja bolnice, što je, prema rečima prof. dr Radoja Simića, od izuzetne važnosti za jednu takvu ustanovu, u kojoj je kvalitet vazduha od krucijalnog značaja.

- Ovde prisutnoj glavnoj sestri Instituta Ljiljani Plavanski i meni kao direktoru Instituta je neizmerno drago i veoma smo zadovoljni i počastvovani što ste nas izabrali kao ustanovu kojoj ćete, ne jednom, i ne prvi put, donirati veoma značajnu opremu, ne čisto medicinsku, ali onu koja je veoma značajna radi održavanja dobrih klimatskih uslova u bolnicama - reči su direktora Simića.

Meridian Foto: Promo/ Tatjana Buha

Pored predstavnika Fondacije Meridian, Institut za majku i dete posetio je i Vaso Bakočević, koji je tu priliku iskoristio da prisutnim damama pokloni i mali znak pažnje i na taj način im izmami osmeh na lice.

- Na sve žene, majke i decu treba misliti svakog dana, a ne samo Osmog marta, zato sam ponosan što učestvujem sa Meridian fondacijom u ovoj donaciji jer oni prepoznaju koliki je značaj stalno misliti na Institut za majku i dete - izjavio je Vaso Bakočević.

Meridian Foto: Promo/ Tatjana Buha

Svojim prisustvom donaciju je uveličao i košarkaš Crvene zvezde Trej Tompkins. On je u razgovoru sa direktorom Instituta i predstavnicima Meridian fondacije izrazio veliku zahvalnost što mu je omogućeno da bude deo tako lepe akcije i istakao da se nada da će i ubuduće sarađivati u humanim delima koje Meridian fondacija sprovodi. Direktor Simić je iskoristio još jednu priliku da iskaže svoju veliku zahvalnost povodom donacije.

- U ime svih zaposlenih, a posebno u ime pacijenata i njihovih roditelja, izražavam neizmernu zahvalnost za to što mislite na nas, zato što vam to nije prvi put, zato što iz vaše priče čujem da ćete i dalje misliti na ovu bolnicu, odnosno na bolesnu decu, hvala vam mnogo - reči su doktora Simića.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • una

    8. mart 2024 | 16:38

    Ovo i jeste za svaku pohvalu,i pomoc koja ce im sigurno olaksati boravak na institutu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA