≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle mrtvog jata ptica, nađeno još 19 uginulih srna: Neko je otrovao skoro 1000 životinja u Srbiji?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladen Banjac, predsednik LU "Kikinda" potvrdio je našem portalu da su u delu atara između Ruskog Sela i Banatske Topole pronašli 14 uginulih srna

  • 5

Nakon što su više od 800 mrtvih ptica, 434 gačca i 373 čavke prethodnog vikenda pronašli predstavnici Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u ataru Nakova, članovi Lovačkog udruženja "Kikinda" registrovali su uginuće srneće divljači.

Mladen Banjac, predsednik LU "Kikinda" potvrdio je da su u delu atara između Ruskog Sela i Banatske Topole pronašli 14 uginulih srna. Banjac kaže da su o svemu obavešteni lovni inspektor, policija, nadležna veterinarska služba, lokalna samouprava, ali i svi ostali nadležni organi.

- U rekordnom roku, svi su izašli na lice mesta. Uzorci za analize su uzeti, a leševi zakopani. U ovom trenutku možemo samo da nagađamo šta se desilo. To su informacije kojiima u ovom trenutku raspolažem.

Ne bih rekao da se radi o prirodnom uginuću. Očekujem da istraga pokaže šta se desilo. I mi lovci smo životno zainteresovani da saznamo pod kojim okolnostima je došlo do uginuća srneće divljači. Lovci i dalje pregledaju teren, a ukoliko se nešto novo zatekne, to će biti i prijavljeno. Moram da kažem da dosad nikada nismo registrovali ovakvo uginuće srneće divljači. Novcima se ova šteta ne može nadoknaditi jer mi ne možemo da kupimo druge srne. Ako istraga pokaže da je ljudski faktor prouzrokovao uginuće, a istraga to potvrdi, videćemo šta ćemo. Mislim da su nadležni voljni i sposobni da otkriju kako je do ovog došlo - rekao je Banjac za GRADSKI.

Damir Bjelić, predsednik LU "Velebit" iz Banatskog Velikog Sela, rekao nam je da je u njihovom delu ataru, prema granici sa Rumunijom, prethodnih dana, pronašao pet uginulih srna. Bjelić još kaže da su leševi srna odneti na obdukciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA