Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Pazar dobio uličnu biblioteku: "Ideja je da knjige kruže da se uzimaju, vraćaju i da se fond dopunjuje"

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj projekat realizovali su predstavnici inicijative "Za zdrav Novi Pazar" uz pomoć donacija građana i sopstvenih članarina

  • 0

Na šetalištu ispred hotela Vrbak u Novom Pazaru postavljena je na šetalištu ulična biblioteka u kojoj će građani moći da pozajme knjigu, pročitaju je i vrate ali je i dopune novim knjigama.

Ovaj projekat realizovali su predstavnici inicijative "Za zdrav Novi Pazar" uz pomoć donacija građana i sopstvenih članarina.

Članica ove inicijative Selma Slezović Mehović rekla je radiju "Sto plus" da građani već danas mogu da počnu da donose knjige i da njen fond mogu dopuniti po svom nahođenju.

- Ideja je da knjige stalno kruže da se uzimaju, vraćaju ali i da se fond dopunjuje i nadamo se da će ova biblioteka biti funkcionalna i da će je građani čuvati jer to je nešto što pripada svima nama - rekla je Slezović Mehović.

Dodala je da je materijal kućice za uličnu bilblioteku prilagođen vremenskim uslovima, da će knjige biti na sigurnom te da su odredili i osobu koja će se o njoj brinuti.

Građanska inicijativa "Za zdrav Novi Pazar" planira da ukoliko ova ideja zaživi slične biblioteke postavi na još nekoliko lokacija u gradu, kao i u okolnim gradovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA