Vreme čitanja: oko 1 min.

Osmaci uskoro na probi male mature: Ovo su detalji

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema školskom kalendaru za 2023./24. godinu mala matura održaće se 17,18. i 19. juna

  • 0
Polaganje, mala matura, škola Foto: Nikola Tomić

Probna mala matura zakazana je za 22. i 23. mart. Vršiće se provera znanja na tri testa – iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i predmeta po izboru. Za treći test učenici biraju jedan od pet predmeta – istorije, geografije, fizike, hemije i biologije, prenosi užiceoglasnatabla.com.

Proba završnog ispita se organizuje svake godine i to je prilika da se učenici upoznaju sa svim procedurama koje ih čekaju u junu, ali i da provere svoje znanje, kako bi u periodu do završnog ispita, koji će se održati od 17. do 19 juna, mogli da nauče gradivo iz oblasti u kojima su bili „slabiji“ na probnoj maturi.

Predviđeno je da učenici test iz matematike polažu 22. marta od 12 do 14 časova, dok se test iz srpskog i predmeta po izboru polaže 23. marta od 9 do 11 sati, odnosto 11.30 do 13.30 časova. Sa rezultatima probnog ispita biće upoznati učenici i roditelji, a nakon probe male mature učenici će imati priliku da se predomisle i promene izborni predmet. To će moći da učine od 8. do 11. aprila u svojim osnovnim školama.

Prema školskom kalendaru za 2023./24. godinu mala matura održaće se 17.,18. i 19. juna. Prvog dana radiće se test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugi dan se polaže matematika, dok je treći dan rezervisan za izborni predmet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA