Vreme čitanja: oko 2 min.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu – Regionalni lider naučnog turizma

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najava nove sezone – otvaranje za posetioce 15. marta

  • 0
Prirodnjački centar Srbije Foto: Promo/ Danijel Milić

Kao glavna turistička atrakcija Svilajnca i regiona i sa više od 100.000 posetilaca svake godine, Prirodnjački centar postao je prepoznatljiv brend u oblasti prirodnjačkih nauka i naučnog turizma. Svojim jedinstvenim konceptom prožimanja nauke, obrazovanja i zabave postao je omiljeno mesto za đačke ekskurzije i porodične izlete. Nakon dvomesečne pauze otvara svoja vrata za posete od 15. marta i privodi kraju izradu nove izložbe, najekskluzivnije do sada, koja će biti završena i otvorena u aprilu ove godine :

-Novom izložbom vodićemo vas na putovanje kroz svemir, ali i kroz vreme u daleku prošlost od samog nastanka naše planete pa sve do budućnosti, a sve to koristeći najsavremenije tehnike i tehnološke inovacije, po čemu ćemo biti prvi muzej u Srbiji koji izlaže na ovakav način – izjavio je Stefan Radević, kustos Prirodnjačkog centra istakavši da je uloga i misija Prirodnjačkog centra da se bavi edukacijom i obrazovanjem na jedan zanimljiv i interaktivan način.

U novoj sezoni posetioce očekuju kreativne radionice, specijalni vikend programi, edukativne predstave, koncerti, manifestacije i sve ono na šta su i inače navikli, uz obavezne nove sadržaje i još raznovrsniju ponudu.

Kontinuirano radimo na novim sadržajima i obogaćivanju ponude. Trudimo se da uvek budemo za korak ispred drugih, ali i da sami sebe nadmašimo. Radimo na realizaciji novih ideja i sadržaja, jer inventivnost i praćenje svetskih trendova su ono što Centar čini aktuelnim već skoro devet godina. Kod nas prošlost možete da (d)oživite, nauku zavolite. Učenje je ovde igra, razonoda i doživljaj. Iz Prirodnjačkog centra ćete izaći puni utisaka, novih znanja i sa željom da se ovde vratite – završava Stefan Radević.

Devet stalnih postavki, dino park sa replikama dinosaurusa u prirodnoj veličini, "kutak" za najmlađe, restoran, igraonica, autentični ambijent i mnogo znanja očekuju vas od 15. marta u Prirodnjačkom centru, a od sredine aprila nova spektakularna, multimedijalna izložba, do sada neviđena na našim prostorima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA