Vreme čitanja: oko 2 min.

ŽENSKA SNAGA JE NEPOBEDIVA: Invictus challenge i Mozzart za žrtve nasilja

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fondacija Mozzart za svaku takmičarku koja završi trku donira sredstva za Sigurnu kuću u Novom Sadu

  • 1
Mozzart Foto: Promo/ Soultime media

One su jake i borbene. One ne odustaju, prevazilaze uspone, preskaču grede, penju se uz konopce... One obaraju rekorde i za njih prepreke ne postoje. One su nepobedive i to će 16. marta demonstrirati na prvoj ovogodišnjoj Invictus challenge OCR trci na Petrovaradinu, a Fondacija Mozzart će za svaku damu koja stigne na cilj donirati sredstva za Sigurnu kuću u Novom Sadu.

Mozzart Foto: Promo/ Mozzart

Tradiciju osnaživanja žena Fondacija Mozzart nastavlja i ove godine, a mart je posebno posvećen podršci žrtvama nasilja. Povodom Međunarodnog dana žena donacije su stigle Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru, kao i Sigurnoj kući u Beogradu.

Prihvatilište u Somboru pruža utočište ženama iz svih delova Vojvodine koje su žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima, a mali kućni aparati, kozmetički paketi, kao i simbolični buketi cveća samo su deo vrednih poklona Fondacije Mozzart koji će im olakšati svakodnevni život.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

Poruka "Stop nasilju nad ženama" poslata je i iz Sigurne kuće u Beogradu koju Mozzart i FK Crvena zvezda tradicionalno posete svakog Osmog marta. Trener crveno-belih Vladan Milojević i predstavnici Fondacije Mozzart uručili su štićenicama poklone i cveće, a koordinatorka Vesna Stanojević je istakla da ženama treba ukazivati pažnju svakog dana u godini tako što ćemo im pokazati da su bitne, da niko nema pravo da ih vređa, napada, omalovažava ili tretira kao građane drugog reda.

DA SVAKA KUĆA BUDE SIGURNA

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

Fondacija Mozzart, kao i njen osnivač kompanija Mozzart, godinama unazad verna su podrška Sigurnim kućama od severa do juga zemlje. Vredne donacije do sada su stigle na adrese ustanova u Beogradu, Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu, Vranju, Nišu, Priboju… Osim vrednih donacija, štićenice su prošle godine u okviru projekta ekonomskog osnaživanja žena u Sigurnim kućama dobile i online kurseve za izradu nakita, dekupaž i pletenje. Mozzart se redovno uključuje i u globalnu kampanju "Šesnaest dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama" kada ovu poruku šalje sa terena i stadiona širom zemlje, rame uz rame sa poznatim sportistima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    13. mart 2024 | 14:25

    Nepodjediva zenska snaga, moja snaha ne moze iznijet dzakcic peleta na sprat (15 kg. ) a grije se od zore do ponoci. To je ta lazava snaga i folerantska ka sve u ovu danasnjicu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA