Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Krkobabić u poseti Aleksandrovcu: Ćosići iz Venčaca, tri ćerke i jedan sin na svom novom početku

O. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je porodicu Ćosić u selu Venčac, a potpom je sa čelnicima opštine razgovarao o programima za poboljšanje uslova života

  • 0
Milan Krkobabić Telegraf

"Ovo nije samo naseljavanje praznih kuća. Ovo je više od toga. To su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak. Gotovo 3.000 porodica širom Srbije steklo je svoj krov nad glavom. Nastavljamo zajedno, jer vi to tražite i očekujete", poručio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, u poseti porodici Ćosić, Vladici i Sanji u selu Venčac, koji imaju četvoro dece i koji su kupili kuću zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

"Nisam verovao da će nam se dogodoti tolika sreća! Supruga i ja smo navikli da sve stičemo velikim radom, da se za sve namučimo i da nam ništa ne pada sa neba. Zahvalni smo ministru Krkobabiću na ideji koja menja živote ljudima. Nama sigurno jeste. Ostvarili smo najveći san - konačno imamo svoj krov nad glavom i svoji smo na svome. Koliko god da smo bili razumni i složni, život u zajedinici, gde prostor deli četiri generacije je pretežak i za najskromnije i najrazumnije. Prodisali smo u svom domu i svi dobili prostor koji nam je bio neophodan. Sada će sve biti lakše i sa pravim smislom", rekao je Vladica Ćosić, glava ove šestočlane porodice.

Ministar je danas u radnoj poseti Rasinskom upravnom okrugu, Aleksandrovcu i tamošnjim selima, razgovorao sa čelnicima ove opštine o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja čak 55 sela koliko ih broji ova opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac.

Predsednica opštine Jelena Paunović zahvalila je ministru na poseti i izrazila zahvalnost na podršci koju im ovo Ministarstvo pruža svojim programima:

"Od početka Programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca. Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa oko 7,5 miliona dianara pomognut je rad i

jedne zemljoradničke zadruge".

Da linije besplatnog prevoza seljana minibusem funkcionišu besprekorno uverio se i ministar Krkobabić tokom vožnje ovim vozilom.

(Telegraf)

Video: Etno selo "Moravski konaci": Odmor za dušu i telo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA