≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cela Srbija se digla da pomogne sestrama Roski i Miki: Njihovi jecaji nas slomili, skupljena neverovatna suma

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Neverovatan je odziv, prilično je prikupljeno već oko 1.000.000 dinara, a potrudićemo se da do kraja meseca one budu u novoj kući", ističe humanitarka Tamara Misirlić.

  • 7
Sestre Roska i Mika spavaju sa ovcama, Dimitrovgrad Foto: Tamara Misirlic

Teška životna situacija koja je pogodila čitavu Srbiju prethodnih dana, pokrenula je sve ljude dobrog srca, da se odazovu akciji oko pomoći sestrama Roski i Miki, koje žive nadomak Dimitrovgrada, u sobi koja je ujedno i štala.

Soba je ujedno i štala, plafon koji samo što se ne sruši, seno je na sve strane i ovce.

Potresna životna priča pogodila je građane naše zemlje, a kako napominje humanitarka Tamara Misirlić za Telegraf, neverovatan odziv je ovih dana vezano za ovaj slučaj.

"Neverovatan je odziv, prilično je prikupljeno već oko 1.000.000 dinara, uglavnom pojedinci, a potrudićemo se da do kraja meseca one budu u novoj kući", ističe humanitarka Tamara Misirlić.

Prvobitni plan je bio da se kuća obnovi, međutim to nije moguće, jer sestre nisu vlasnice kuće. Postoje i druge alternative, a Tamara veruje da će se već za par dana nešto konkretnije znati.

"Vlasnica kuće je njihova rođaka, pokušaćemo da je kontaktiramo, kako bi se kuća srušila i napravila soba koja bi imala i kupatilo. Još par predloga imamo oko kontejnera za stanovanje ili za krajnju opciju imamo montažnu kuću, koje su takođe jako funkcionalne, i svakako bi im dosta pomogle", rekla je humanitarka Misirlić.

Podsetimo, u selu Mojinci nadomak Dimitrovgrada, na putu prema Staroj planini, same i nesrećne žive sestre Roska i Mika Dimitrov. Ovce su im sve što imaju, pa čak i spavaju sa njima, jer kako kažu, žao im je da one spavaju na otvorenom, pa jedina soba koja se nije srušila služi i kao štala i kao soba.

"Kuvamo krompir, malo za kučiće, malo za nas. Morala sam kuče da vežem unutra jer i kurjaci napadaju nas, nema ko da povede računa o nama", kroz suze je pričala mlađa sestra Roska.

Pokazuje rukom gde kiša "samo" pada, a gde teče. Objašnjava gde je i kako pokušala da plehovima i odećom "zabašuri" da krov ne prokišnjava. "To teče unutra u sobu". Objašnjava i kako je sama napravila odžak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    14. mart 2024 | 13:38

    Браво за грађане Србије, шамар политичарима и државном апарату...

  • M.K.

    14. mart 2024 | 14:34

    Ako i treba da se svi solidarišu, poslala i ja. Prvo smo ljudi pa posle sve ostalo, tuzno pod kakvim uslovima zive nadam se da se to sad menja.❤️👍🏻

  • Seljancica

    14. mart 2024 | 14:13

    Bravooo, ovim gestom smo pokazali kakav smo narod. Ponosna sam sto mu pripadam.Kad se ujedinimo mozemo planinu pomeriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA