Vreme čitanja: oko 1 min.

Kisić uručila vaučere porodici čije dete boluje od cistične fibroze

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kisić je navela da je ovo samo jedan od vidova podrške koje Srbija pruža obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama

  • 1
Darija Kisić Foto: Nikola Tomić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je danas porodici Stojisavljević, čije dete boluje od cistične fibroze, rešenje o isplati jednokratne finansijske pomoći i vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju, u ukupnoj vrednosti od 110.000 dinara.

Kisić je navela da je ovo samo jedan od vidova podrške koje Srbija pruža obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

"Na ovom putu niste sami, tu je vaša država da vam pomogne i želimo da ovakvu vrstu podrške pružimo svim porodicama u našoj Srbiji", navela je Kisić, navodi se u saopštenju Ministarstva. Ona je podsetila da je u okviru Ministarstva za brigu o porodici i demografiju formirana i Grupa za podršku porodicama dece obolele od retkih bolesti i drugim obolelima od retkih bolesti, koja je svakondevno u kontaktu sa porodicama i obolelima u cilju poboljšanja kvaliteta njihovog života.

"Mi smo tu za njih, da ih podržimo u svakom momentu. Porodice koje imaju člana obolelog od retkih bolesti nisu retke zato što njihov član boluje od bolesti koja se ne sreće tako često, nego što imaju snagu i jačinu koja se retko sreće i zato je divno biti u njihovom društvu, jer nas uče kako da budemo bolji i plemenitiji", rekla je Kisić.

Kisić je zahvalila porodici Stojisavljević na gostoprimstvu, navodeći da je ova porodica primer snage i ljubavi, a da je njihova ćerka zahvaljujući terapiji koju je primila danas zdrava i vesela devojčica.

Porodica Stojisavljević je zahvalila ministarki Kisić na poseti, uz poruku da, pored dostupne terapije, ova dodatna podrška države mnogo znači obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

Oboleli od retkih bolesti i njihove porodice imaju pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i vaučer za rehabilitaciju u banjama u iznosu od 50.000 dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    14. mart 2024 | 14:54

    Omogućite savremene lekove da bi imali normalan život. Ovo je kap kpliko treba obolelima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA