Vreme čitanja: oko 2 min.

Đerlek u poseti Zlatiborskom okrugu: Realizovani projekti u sedam opština

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u 2023. godini izdvojilo 66,9 miliona dinara za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu

  • 0
NOVI SAD FORUM ĐERLEK Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Prijepolje povodom projekata koje je Ministarstvo do sada podržalo u ovoj opštini sa 18,43 miliona dinara.

On se sastao sa predsednikom opštine Dragom Popadićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima i novom projektu koji će sufinansirati u ovoj opštini.

U toku je realizacija dva projekta i to su unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne čiji se završetak očekuje za mesec dana i izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu, saopštilo je Ministarstvo.

Treći projekat za program razvoja turizma Opštine Prijepolje je realizovan.

- Drago mi je što će meštani naselja Ravne dobiti stabilno vodosnadbevanje i čistu vodu za piće. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u ovaj projekat uložilo više od 16 miliona dinara, a pored ovog projekta sufinansirali smo još dva u Prijepolju. Želimo da nastavimo sa ulaganjem u ovu opštinu i u planu imamo veliki projekat – višenamenski park u kompleksu zgrada „Stadion“ gde se planira izgradnja dečjeg igrališta, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina - rekao je Đerlek.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj planira da ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80% od ukupnog iznosa, kazao je.

On je dodao da je to jedan od najvećih projekata ne samo u Zlatiborskom okrugu već i u Srbiji i da je ulaganje u socijalnu infrastrukturu važno kako bi građani ostajali u svojim mestima.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

- Završetkom radova na vodovodnoj mreži rešava se problem jednog broja građana mesta Ravne, a time je ostvaren preduslov za nastavak radova kako bi stanovnici donjeg dela naselja dobili vodu. Moram da izrazim veliku zahvalnost ministru Đerleku i njegovom ministarstvu koje je podržalo Prijepolje sa tri projekta, a uskoro će i sa četvrtim. Na nama je da završimo sve projekte ali i da radimo na novim idejama - izjavio je predsednik opštine Drago Popadić.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u 2023. godini izdvojilo 66,9 miliona dinara za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA