Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada usvojila zaključak o organizaciji manifestacije "Srbija te zove"

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učestvovaće oko 250 dece uzrasta od 12 do 15 godina srpske nacionalnosti

  • 0
Osnovna škola đaci Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije usvojila je danas Zaključak o saglasnosti da se preduzmu neophodne aktivnosti za organizaciju manifestacije "Srbija te zove", koja se organizuje sa ciljem podrške dijaspori, očuvanja identiteta, jezika, kulture i drugih nacionalnih aktivnosti kroz rezmene iskustava omladine iz dijaspore, regiona i matične države.

Manifestacija "Srbija te zove" biće organizovana od 1. do 11. avgusta 2024. godine, a učestvovaće oko 250 dece uzrasta od 12 do 15 godina srpske nacionalnosti iz SAD, Kanade, Australije, Austrije, Italije, Mađarske, Nemačke, Belgije, Švedske, Francuske, Kipra, Ukrajine, Hrvatske, Bosna i Hercegovine Albanije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, kao i deca sa KiM.

Program ove manifestacije je edukacija dece, učenje srpskog jezika i istorije Srbije, treniranje i igranje prijateljskih utakmica sa decom iz beogradskih klubova u pet olimpijskih disciplina - košarka, odbojka, tenis, fudbal, i rukomet, kao i druženje sa decom iz različitih zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA