Vreme čitanja: oko 2 min.

Rodilo se magarence prvi put u ovom kraju: Vasa je miljenik svog vlasnika, kad ga vidite, shvatićete i zašto

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predrag je radio je kao mašinovođa, a potom je bio zaposlen na nekoliko privatnih farmi širom Srbije. Kad je dobio unuku poželeo je da se vrati u Zaječar i tako se rodila ideja da u obližnjem selu gaji životinje

  • 0
magare, farma Foto: Za media

Odmor za dušu Predrag Pavlović iz Zaječara pronalazi kraj životinja, za koje ima znatno više vremena od kada je u penziji. Veći deo dana provodi sa kobilom Dorom, magaricom Micom i njenim potomkom, posle čega puni energiju i nastavlja ostale aktivnosti.

On je poreklom iz okoline Pirota gde je živeo u seoskoj sredini i po odlasku u penziju rešio je da u Grljanu kraj Zaječara oformi svoje carstvo.

Svakodnevno prelazi desetak kilometara na biciklu kako bi obišao svoju mini farmu i ljubimce koji ga željno iščekuju.

- Moji svi preci osim mog oca su stočari, a otac mi je bio foto amater. Sve moje slike iz detinjstva su sa jagnjetom, prasetom, kokama i to je valjda bilo oduvek u meni. Kad sam otišao u penziju poželeo sam da imam svoje životinje - priča Predrag za Zamedia.

Kako kaže, srećan je zbog svih životinja koje ima, ali  ako bi bilo mogućnosti želeo bi da ima i alpaku, jer smatra da bi to bilo vrlo interesantno pošto je njegovom kraju nema.

Predrag je radio je kao mašinovođa, a potom je bio zaposlen na nekoliko privatnih farmi širom Srbije. Kad je dobio unuku poželeo je da se vrati u Zaječar i tako se rodila ideja da u obližnjem selu gaji životinje.

- Moj rođeni deda je imao konja, a njegova braća magarce koji su služili da doteraju kući mleko iz planine. Ja kada sam išao u selo, prvo odem da vidim njih, pa tek onda babu i dedu. Valjda je tako proradio moj pradeda u meni i sada sam i ja nabavio magarca. Parila se i sad je došlo na svet magarence, prvi put u ovom kraju. Ždrebe zove Dora, a magarence Vasa - priča on.

Kada završi prehranu svih žvotnja odvoji vreme da provede sa svojim kozama koje ga pune pozitivnom energijom, a onda celu družinu pusti u dvorište što je, kako kaže, za njega najlepši prizor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA