Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zavrni rukave" u nedelju na Aleksandrovačkom jezeru: Detalji velike kampanje za koju svi treba da znamo

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nacionalna kampanja čišćenja Srbije i ove godine je organizovana sa ciljem da se što više organizacija, grupa građana, individualaca okupi da za jedan dan na više mesta u celoj Srbiji, čiste u isto vreme

  • 0
Deponija Foto: Rina

U okviru Nacionalne kampanje čišćenja Srbije "Zavrni rukave" u nedelju, 24. marta, u 12 časova, će biti organizovana akcija čišćenja na Aleksandrovačkom jezeru kod Vranja. Svi koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu da dođu pre njenog početka kod restorana “Jezero”, koje je označeno kao mesto okupljanja, piše Jugmedia.rs.

Nacionalna kampanja čišćenja Srbije i ove godine je organizovana sa ciljem da se što više organizacija, grupa građana, individualaca okupi da za jedan dan na više mesta u celoj Srbiji, čiste u isto vreme.

Zavrni rukave ne teži čišćenju cele Srbije od smeća jer to nije moguće, ali teži omasovljenju svesti sa velikim problemom nergulisanih deponija i smeća u prirodi koji imamo, kao i mobilizaciju građana koja pokazuje jednu kritičnu masu željnu institucionalnih promena.

Na najvećoj akciji zavrni rukave učestvovalo je 5.500 ljudi i na 160 različitih lokacija u 70 gradova i sela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA