Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo kiša! Stiže pogoršanje, OVI predeli biće prvi na udaru, otkrivamo i kada: Prognoza do kraja marta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Narednih dana maksimalna temperatura u Srbiji do 20°C

  • 0
Vremenska prognoza, kiša, sneg Foto: Shutterstock

Visinski ciklon koji je prethodnih dana delovao nad Srbijom, premestio se istočnije iznad Crnog mora, dok je nad našim područjem usledio porast vazdušnog pritiska, uz stabilizaciju vremena. Pred nama je topliji i stabilniji dan bez padavine i uz sunčane periode. Maksimalna temperatura biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 17°C.

Ipak, već vikend donosi novu promenu vremena. U subotu se očekuje umereno oblačno i toplo sa sunčanim periodima. Već oko podneva u  severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a slab jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni.

U noći između subote i nedelje u svim predelima Srbije očekuje se kiša.

Kiša će padati i u nedelju. Već ujutro u Vojvodini, a sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima očekuje se prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće prolazno pojačan severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 15 do 20°C, u Beogradu od 16 do 18°C.

U ponedeljak suvo sa sunčanim periodima i bez bitnije promene temperature vazduha.

Utorak će doneti novo pogoršanje vremena sa kišom i pljuskovima, a uslediće i zahlađenje, zbog prodora hladnog fronta sa severa, a u sklopu ciklona sa severoistoka Evrope.

Padavine će biti prolaznog karaktera, tako da će već u sredu oslabiti.

Sreda će biti i najhladniji dan sledeće sedmice, uz temperature oko 10°C, a po prestanku padavina uslediće i opasnost od slabog mraza, koja se upravo očekuje završetkom kalendarske zime i početkom proleća.

Prema kraju sledeće sedmice usledilo bi otopljenje.

Prema trenutnim prognozama oko 25. marta usledilo bi umereno toplo vreme, uz temperarature oko 15°C, potom uz jedno manje prolazno zahlađenje sa padavinama, da bi sam kraj meseca doneo porast temperature vazduha u uvod u ono pravo prolećno vreme.

Prosčena maksimalna temperatura za ovo doba godine iznosi od 10 do 14°C, tako da će ona u narednom periodu biti uglavnom za oko pet stepeni viša od proseka, a prilikom prolaznih zahlađenja temperature će biti oko prosečnih vrednosti.

Snežnog pokrivača trenutno ima uglavnom iznad 1400-1500 metara nadmorske visine, pa tako Kopaonik meri 18-19 cm. Kada je reč o snežnom pokrivaču, on će se do kraja marta zadržavati uglavnom iznad 1500 metara, dok se 19-20. marta očekuje spuštanje snežne granice na 900-1000 metara nadmorske visine.

Dakle, do kraja marta očekuje manje-više uobičajeno vreme za ovo doba godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA