Vreme čitanja: oko 2 min.

Umetnost na razglasu: Evo kako su učenici Užičke umetničke škole oslikali Železničku stanicu

B. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

To je njihov poklon gradu i svim građanima

  • 0

Oni su učinili prvi korak u godini nacionalne prestonice kulture!

Učenici Umetničke škole oslikali zid Železničke stanice u Užicu.

Grad Užice, 21. marta, od Čačka će i zvanično preuzeti titulu Prestonice kulture za 2024. godinu, a murali koje ovih dana oslikavaju daroviti učenici, prve su naznake da će se Užičani pokazati kao dobri domaćini.

Godinu nacionalne prestonice kulture svojim radovima oplemeniće učenici i profesori Umetničke škole u Užicu.

Oni su, krajem prošlog meseca, počeli sa prvim radovima, koji se ovih dana privode kraju. Njihova ideja je oslikavanje prostora ispred Železničke stanice, a kako su istakli, to je njihov poklon gradu i svim građanima.

U to ime zahvalila im se gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević, poručivši da je ovo tek početak uređenja tog prostora.

- Od srca se zahvaljujemo i deci i profesorima koji su se odazvali inicijativi grada da se ovaj prostor oplemeni, dobije novi izgled i ponese slike nosećih motiva Prestonice kulture Srbije, koju Užice, uskoro preuzima. Imamo mnogo posla, i ovde i na svim infrastukturnim i programskim sadržajima, ali ono u šta sam sigurna je da ćemo ovaj zahtevan i izazovan projekat moći da iznesemo svi zajedno. - naglasila je gradonačelnica.

Direktorka Umetnučke škole, Ivana Stamatović, zahvalila se upravo Infrastukturi Železnice Srbije i Gradu Užicu na podršci i mogućstvu da njihovi učenici pokažu u praksi šta uče u školi.

- Ovaj projekat je poklon gradu Užicu i svima nama koji živimo u njemu u okviru Prestonice kulture. Na njemu ćete videti motive poznatih Užičana koji su dali doprinos u svom životu za grad i videćemo znamenite objekte grada Užica, kao što su crkve Svetog Đorđa i Svetog Marka, Trg partizana, Narodno pozorište i sve druge znamenitosti. - rekla je Stamanović.

I kako je najavila gradonačelnica, baš na Železničkoj stanici, 21. marta, Užice će od Grada Čačka preuzeti titulu Prestonice kulture, kada će od 20 časova uslediti svečano otvaranje i manifestacija "Praznik svetlosti" u centru Užica, na Trgu partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA