Vreme čitanja: oko 1 min.

Đaci u Aleksincu imaju prizor kao sa mora: Žele da oforme bend, a jedan poznati muzičar im pomaže u tome

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka škole, krajem prošle godine kupila je bubnjeve učenicima svoje škole, a potom su od donatora, među kojima su i Bajaga i instruktori dobili tarabuku, gitare i pojačalo

  • 0
Osnovna škola "Vožd Karađorđe", Aleksinac Foto: Telegraf/D.Kocić

Zanimljiv prizor stiže nam iz Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Aleksincu koja je jedinstvena ne samo po muzičkom klubu, u kome učenici sviraju muzičke instrumente, u želji da naprave rok bend, ali i po palmi koja se nalazi u holu škole, poput onih koje se mogu videti na moru.

Za razliku od ostalog mnogobrojnog cveća koje je u saksijama, palma je posađena u zemlju, u delu hola koji nije popločan.

Maja Radoman Cvetićanin, direktorka škole "Vožd Karađorđe" kaže da je palma posađena pre dvadesetak godina.

"Na tom mestu ranije se nalazila saksija sa velikim fikusom, a onda je jedna od učiteljica posadila palmu. Očigledno joj veoma odgovaraju uslovi u našoj školi, a i to kako je negujemo, pošto je izrasla skoro do plafona", rekla je Radoman Cvetićanin.

Dodala je i da poput palmi na moru, i oni jednom godišnje seku stare grane.

"Trudimo se da u školi, ali i u prostoru oko škole bude puno zelenila, kako bi deca boravila u finom ambijentu, a to znači i dobru energiju u školi", objasnila je Radoman Cvetićanin.

Direktorka škole, krajem prošle godine kupila je bubnjeve učenicima svoje škole, a potom su od donatora, među kojima su i Bajaga i instruktori dobili tarabuku, gitare i pojačalo. Poznati muzičari iz Aleksinca sada dva puta nedeljno drže radionice učenicima koji žele da nauče da sviraju, a sve sa ciljem da škola dobije rok bend.

Radoman Cvetićanin objašnjava da učenicima želi da na taj način pruži mogućnost izbora kada je muzika u pitanju, a rokenrol smatra protivtežom u odnosu na turbo folk i šund kojim smo, kako kaže, zatrpani sa svih strana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA