≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekuje nas i preko 25°C, poznato i gde će biti najtoplije: Ovo je najnovija prognoza do početka aprila

Vreme čitanja: oko 2 min.

U narednom periodu očekuju se česte temperaturne oscilacije

  • 0
Vremenska prognoza, kiša, sneg Foto: Shutterstock

Jutros je i zvanično počelo proleće. Vedro jutro donelo je slab do umeren mraz većem delu Srbije. Minimalne temperature kretale su se od -5 do 0°C, u Beogradu je bilo 2°C, a najtopliji je bio Negotin sa 4°C. Najhladnije je bilo na Kopaoniku sa -8°C.

U nastavku dana očekuje se sunčano i prohladno, uz umeren do jak severozapadni vetar, do večeri u slabljenju. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C.

Nažalost, vedra noć između srede i četvrtka, doneće i u četvrtak ujutro većem delu Srbije slab do umeren mraz. Minimalna temperatura u većini predela biće od -4 do 0°C, pri tlu i niže, a jedino će u plusu biti u Beogradu i na istoku Srbije, od 1 do 5°C.

U centru Beograda očekuje se 4°C, na obodu grada oko 0°C, a pri tlu mraz. Tokom dana biće pretežno sunčano i osetno toplije. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u južnim i istočnim predelima, u Pomoravlju i na planinama jak.

Maksimalna temperatura biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C.

U toku dana očekuje se umereno naoblačenje, a u toku večeri i noći sa severa jače naoblačenje.

U petak u svim predelima Srbije biće oblačno. Slaba kiša ujutro se očekuje na severu Srbije. Tokom dana u većini predela biće suvo, a kiša se očekuje u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije.

Maksimalna temperatura biće od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C.

Za vikend se očekuje veoma toplo, uz priliv vrlo tople vazdušne mase sa jugozapada i sa Mediterana.

U subotu će biti sunčano, maksimalna temperatura i do 22°C.

Tokom vikenda se očekuje jačanje snažnog ciklona i on će u nedelju doneti jaku promenu vremena.

Ujutro i pre podne u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz prodor hladnog fronta i skretanje vetra na jak severozapadni.

Maksimalna temperatura biće od 10°C na severozapadu Bačke do 22°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 17°C.

U toku večeri obilnije padavine očekuju se na jugu i jugoistoku Srbije.

Početkom sledeće sedmice očekuje se osetno hladnije, uz prodor hladnije vazdušne mase sa severa. Biće kišovito, na planinama sa snegom, dok se na severu očekuje prestanak padavina.

Sneg se očekuje uglavnom iznad 1000 metara nadmorske visine.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

U utorak promenljivo oblačno i prohladno, tokom večeri i u sredu uz prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje će doneti ciklon sa centralnog Mediterana. Jugoistočni vetar biće u pojačanju i u košavskom području očekuju se i olujni udari.

U drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se OSETNO TOPLIJE. Sam kraj marta doneće pravo prolećno vreme. Maksimalna temperatura biće i preko 25°C, u Podrinju i u Kolubarskom okrugu i do 27°C. Vrlo toplo vreme zadržalo bi se i na samom početku aprila, da bi nakon 3. aprila usledilo zahlađenje, uz padavine i pad temperature vazduha.

Dakle, početak proleća doneće nam veoma promenljivo vreme, česte temperaturne oscilacije i povremene i prolazne padavine, a nažalost i pojavu slabog mraza, koji bi mogao nepovoljno da se odrazi na poljoprivredne i ratarske kulture.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA