Vreme čitanja: oko 1 min.

Obavijena misterijom i strahom, ali sve popularnija: Vodenicu Save Savanovića obilazi veliki broj ljudi

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turizam u Bajinoj Bašti je u usponu i beleži izvanredne rezultate, a Drinska regata je ubedljivo najposećenija manifestacija sa 130 000 gostiju na godišnjem novou

  • 5
Vodenica Save Savanovića Foto: RINA

Iako još uvek obavijena velom misterije vodenica poznatog srpskog vampira Save Savanovića budi veliko interesovanje kod posetioca, pa je tako u prethodnom periodu imala čak oko 10.000 obilaznika više nego manastir Rača koji se takođe nalazi na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Tačno je da Savina vodenica svake godine beleži oko 30 hiljada znatiženika koji obilaze ovu svojevrsnu atrakciju. Mi smo uradili do tamo put, obeležili staze i nadam se da ćemo uskoro razgovarati i postići dogovor sa nadležnim državnim organima kako bi ova destinacija bila još dostupnija turistima iz čitave Srbije i sveta i koja im je očigledno veoma zanimljiva i atraktivna, rekla je predsednica opštine Vesna Đurić za RINU.

Turizam u Bajinoj Bašti je u usponu i beleži izvanredne rezultate, a Drinska regata je ubedljivo najposećenija manifestacija sa 130 000 gostiju na godišnjem novou. Popularne lokacije su svakako i kućica na Drini, Nacionalni park Tara i jezero Perućac koje godišnje poseti preko 50.000 ljudi.

Opština Bajina Bašta itekako je zainteresovana da radi na promociji turizma i povećanju turističkih kapaciteta na ovom području. Najvažniji rekreaciona zona je sportski centar „Braća Milutonović” u centru grada, sportski kompleksi na Tari kao i izletište Rača na obali Drine i plaža na jezeru Perućac. Bajina Bašta već nekoliko godina želi da se brendira kao grad ćirilice i kao srce Podrinja, ističe Đurićeva.

Na teritoriji Bajine Bašte se nalazi jedan hotel sa četiri i dva hotela sa tri zvezdice sa ukupno 231 smeštajnih jedinica, kao i dva hostela, motel, prenoćište i 700 objekata domaće radinosti koje sadrže 242 smeštajne jedinice, tačnije 4156 ležajeva. Rad na proširenju smeštajnih kapaciteta takođe je jedan od prioriteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA