Vreme čitanja: oko 1 min.

Dunja Mitić osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz sociologije

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na svoju učenicu je posebno ponosan i profesor Manasijević koji ističe da iza ovakvog njenog uspeha stoji jedan veliki zajednički rad i časovi i časovi dodatne nastave i konsultacije

  • 2
Dunja i profesor Foto: Jugmedia

Dunja Mitić, učenica treće godine Srednje škole “Sveti Sava” iz Bujanovca, gde pohađa smer medicinska sestra – vaspitač, osvojila je prvo mesto na juče održanom Republičkom takmičenju iz sociologije u Svilajncu. Ovaj veliki uspeh ostvarila je u konkurenciji dvanaest takmičara koji su pristigli iz četiri regionalna centra – Niš, Kosovska Mitrovica, Novi Sad i Beograd.

U ovaj grad ona je otputovala sa svojim mentorom, profesorom Petrom Mansijevićem, uz čiju pomoć je za ovo takmičenje dugo pripremala temu pod nazivom “Mladi – i digitalni moloh: Ugrožena ili nova društvenost”, a koja je zahtevala dugotrajan istraživački i teoriski rad, prenosi Jugmedia.rs.

Svoj stav o toj društvenosti ona je pred komisijom, koju su činili profesori fakulteta i zaposleni u institutima, branila činjenicama, argumentovano od početka do kraja. Toliko je bila superiorna u tome da su joj oni posle izlaganja njenih konkurenata, koji su inače bili od nje stariji godinu dana, jednoglasnom odlukom dodelili prvo mesto na ovom prestižnom takmičenju.

“Ovo je veliki uspeh za mene, ali i za moju školu. Moj trud se isplatio i srećna sam zbog toga.”, kaže Dunja.

Na svoju učenicu je posebno ponosan i profesor Manasijević koji ističe da iza ovakvog njenog uspeha stoji jedan veliki zajednički rad i časovi i časovi dodatne nastave i konsultacije.

“Verovao sam u Dunju od samog početka i ostvarili smo željeni cilj. Učešćem na ovom takmičenju i ostvarenom pobedom ona je dodatno razvila svoje potencijale, što je i najveći cilj u pedagogiji.”, ističe profesor Manasijević i naglašava da će njena pobeda zasigurno ostaviti poseban trag u istoriji njihove škole koja radi u maloj sredini i školuje talentovanu decu.

Zahvaljujući Dunjinoj pobedi zaposelni u Srednjoj školi “Sveti Sava” biće domaćini narednog Republičkog takmičenje iz sociologije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA