≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šarlatani na mrežama obećavaju izlečenje, vraćanje partnera, posao: Pozvali smo gataru, a ona nam tražila OVO

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada smo joj objasnili problem, rekla je da joj je potrebna naša trenutna slika, datum rođenja, kao i slika desnog dlana

  • 2
Crna magija vračara Foto: Pixabay.com

Šarlatani koji obećavaju izlečenje, vraćanje partnera, uspeh u karijeri, ostavljaju oglase putem društvenih mreža, i tako postaju "lovci" na lakoverne ljude, koji su uveliko u problemu.

Tako je, primera radi, jedna gospođa za samo 100 evra obećala da će pokušati da reši problem tako što će "skinuti magiju".

Videvši jedan takav oglas, kontaktirali smo izvesnu vračaru da nam kaže, kako se rešavaju ljubavni problemi? Kao primer, uzeli smo prevaru. Kada smo stupili u kontakt javila se žena koja nam je objasnila detaljno šta treba da uradimo. Zapitali smo se kako je moguće da usluge vrši preko telefona, međutim, za sve postoji način, te nam je ona rekla da se sve rešava preko aplikacija za slanje slike.

"Izvolite, da li ste se nekada nekome obratili za pomoć? Kakav je vaš problem? Recite mi sa kim živite, da li imate brata ili stestru i da li radite? Recite mi da li imate Vajber ili Vocap, pošto je potrebno da mi sledeće stvari pošaljete i tek onda možemo razgovarati o daljem rešavanju problema?"

Kada smo joj objasnili problem, rekla je da joj je potrebna naša trenutna slika, datum rođenja, kao i slika desnog dlana.

Na pitanje koliko nas može koštati ovo zadovoljstvo, odgovorila je čak 100 evra. Međutim, cene variraju  u zavisnosti od problema koji treba "rešiti".

"Pošaljite mi vašu trenutnu fotografiju, vaš datum rođenja i sliku vašeg desnog dlana. Potrebna je trenutna fotografija. A što se cene tiče, vidite ovako ja vam ne mogu napamet odmah reći, moram prvo pogledati o čemu je reč. Ako vam ja mogu pomoći, ako se radi o bilo kakvoj negativnosti, onda će biti potrebna zaštita i magije, šta znam sve pa bi i cena onda bila negde oko 100 evra, ali videćemo o čemu se radi."

Tek pošto joj stignu slike i podaci, vi imate pet minuta vremena, kako biste je ponovo pozvali i na taj način popričali više o vašem problemu.

"Na internetu razni vidovnjaci nude rešenje za svaki vaš problem. Ljudi sami nasedaju, a oni su toliko slatkorečivi i toliko vas ubede da ste na dobrom putu da je to neverovatno. Prvo sve ispitaju, a onda manipulišu, a vi ako ste u problemu, na sve pristajete, a onda shvatite koliko ste pogrešili kada vreme prođe, a problem se prevaziđe", priča svoje iskustvo Beograđanka Aleksandra S., koja je rešenje tražila na pogrešnom mestu.

Društvene mreže vrve od oglasa

Razne ispovesti kao i slučajevi, onih koji su se trgli u pravi čas, mogu se pronaći na internetu te vam oni mogu biti od pomoći, da zanemarite ovakve ponude kad god naiđete na njih.

Prema rečima psihologa, lakoverni koji se nađu u problemu, vrlo lako upadnu u kandže šarlatana tražeći pomoć. Zato se uvek savetuje da ovakve oglase treba vaki put zanemariti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba Stana

    18. mart 2024 | 21:44

    Svako zadovoljstvo ima cenu a prevare su na svakom koraku,treba biti umetnik i prevare zaobići.

  • Sara

    19. mart 2024 | 06:03

    treba prijavljivati policiji a policija ce ih vec naci na osnovu broja telefona,fejsbuk strane i ostalog.Niko se ne moze sakriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA