Vreme čitanja: oko 1 min.

Munirini radovi krase mnoge domove u Srbiji, ali i Bosni: Najbolje ideje dobija noću, kad je mir i tišina

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nisam ni sanjala pre 10, 15 godina da ću ući u ovaj svet kreativnosti, počela sam da se bavim dekupažom, sada radim predmete i drugim tehnikama", priča Munira

  • 0
Munira Bajrić Foto: Telegraf/Milica Ristić

Rođena Tuzlanka, Munira Bajrić, davno je došla u grad rudara. U Majdanpeku je zasnovala i porodicu, koja joj i dan danas pruža neiscrpnu podršku u svemu što radi. Ova veoma nadarena žena, iako je zaposlena, majka i supruga, najviše slobodnog vremena troši na svoj hobi, ali najveću ljubav, ljubav prema umetničkom stvaralaštvu.

Pre više od deset godina krenula je sa izradom ukrasnih, ali pre svega upotrebnih predmeta oslikanim tehnikom dekupaž, a danas je svoj rad znatno izgradila i unapredila i iz njene kućne radionice izlaze najlepši komadi rađeni i drugim tehnikama.

"Nisam ni sanjala pre deset, petnaest godina da ću ući u ovaj svet kreativnosti. Počela sam da se bavim dekupažom, sada radim predmete i drugim tehnikama. Godinama sam unapređivala svoj rad, pratila druge kolege, jutjub kanal. Krenula sam da radim sa šablonima, crtanje na foliji, crtanje mandale tačkanjem, skulpturno slikanje, posebnim skulpturnim nožićima. Tako da danas ako nešto ne uradim od kreativnih aktivnosti koje su postale sastavni deo mog života, kao da i nije bio dan za mene", ističe Munira.

Munira Bajrić je i predsednica Uduženja umetnika u Majdanpeku, pa je tako u svakom pogledu predana onome čime se bavi. Umetnost je nešto što joj daje oduška, što je čini ispunjenom, ali ne može se zanemariti ni finansijski momenat jer će svako za unikatno osmišljenim poklonom posegnuti kada je u prilici nekoga da iznenadi i obraduje.

Ova vredna žena koristi svaki slobodan trenutak kako bi iz njenih ruku izašlo još nešto novo i lepše, prilagođeno za svaku priliku. Pa kako kaže, najviše stvaralačkih ideja dobija tokom noći, kada su joj tišina i mir najveći saveznici u poslu i izradi novih umetničkih dela. Njeni radovi često su deo mnogobrojnih izložbenih postavki u Majdanpeku i van njega.

(Telegraf.rs / Milica Ristić)

Video: Porodične rukotvorine: Apstraktna slika kao dekoracija doma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA