Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepe, pametne i talentovane: Pogledajte kako 3 gimnazijalke maestralno oslikavaju kabinet muzičkog

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aneta, Mina i Anastasija ne planiraju da upisuju umetničke fakultete, ali kažu da će svoje talente nastaviti da razvijaju

  • 1
Gimnazija Leskovac Foto: Resetka.rs

Koliko je naša omladina talentovana, dokaz su maturantkinje Gimnazije Leskovac Aneta Ivković, Anastasija Pejčić i Mina Milenović. Njih tri su samoinicijativno oslikale muralima muzički kabinet ove škole i na zidovima oživele Majkla Džeksona, Bitlse, a u planu je da naslikaju još jedan mural Fredija Merjurija iz grupe "Queen".

"Bukvalno sam sanjala da slikamo po zidu portret Bitlsa. Tog jutra sam najpre ideju izložila drugaricama, a zatim i profesorici muzičkog Mirjani Perišić, koja nam je bez razmišljanja dozvolila da slikamo. I, eto produkta našeg rada", priča za Rešetku Aneta Ivković.

A da je našim omladincima dovoljno samo da im dozvolite da budu kreativni i da iz toga izađe pravo umetničko delo, dokaz je upravo Gimnazija. U ovoj školi su učenici svakodnevno angažovani u vannastavnim aktivnostima, pa su čak oslikali i zidove unutrašnjosti škole.

Talenat, u svakom slučaju treba negovati, pustuti ga da cveta i da se razvija, a napokon i iskoristiti. Aneta, Mina i Anastasija ne planiraju da upisuju umetničke fakultete, ali kažu da će svoje talente nastaviti da razvijaju.

Možda je i prilika, pre nego što napuste Leskovac u potrazi za boljim životom, da im dozvolimo da nam ulepšaju grad. Kažu, bile bi presrećne kada bi im neko omogućio da oslikaju mural na bilo kojoj zgradi u centru grada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    19. mart 2024 | 16:07

    Djeco sve je to super, ali i Srbi imaju svoje muzičare i pjevače. Jer u tim zemljama odakle dolaze ti pjevači i grupe niko nece crtati naše pjevače j muzičaree. Imamo i mi Riblju čočorbu,Boru Đorđevica, Zdravka Čolica, Bajagu i mnoge druge prije i posle ovih što sam nabrojila. Ne treba se kititi tuđim perjem naš narod ima uspješnih naučnika sportista muzičara i iz svih nauke kulture i ostalih oblasti....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA