≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Đurić ugostio socijalne radnike: Sistem socijalne zaštite je jedan od najvažnijih stubova države

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovogodišnja tema proslave koju je organizovala Internacionalna federacija socijalnih radnika glasi „Buen Vivir (dobro živeti)

  • 0
Novi Sad gradonačelnik Milan Đurić prijem socijalni radnici Međunarodni dan socijalnog rada Foto: Grad Novi Sad/Vladimir Zubac

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić priredio je prijem socijalnim radnicima iz Novog Sada u Gradskoj kući povodom Međunarodnog dana socijalnog rada koji se na globalnom nivou obeležava od 1983. godine, svakog trećeg utorka u martu mesecu.

- Svim socijalnim radnicima čestitam Međunarodni dan socijalnog rada. Želeo sam da se baš na ovaj dan sretnem sa ljudima iz Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, Crvenog krsta Novog Sada, škole „Milan Petrović“, Doma u Veterniku i Centra za porodični smeštaj i usvojenje. Sistem socijalne zaštite je jedan od najvažnijih stubova države, pa samim tim i lokalnih samouprava. Bez ljudi koji rade u ovom sektoru nema ni razvoja, ni unapređenja sistema socijalne zaštite. Znamo da se trudite da maksimalno stručno, odgovorno i profesionalno obavljate vaše poslove, a radite sa najosetljivijim kategorijama stanovništva. Još jednom, čestitam vam vaš dan, dan vaše profesije i želim vam mnogo uspeha u radu - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Ovogodišnja tema proslave koju je organizovala Internacionalna federacija socijalnih radnika glasi „Buen Vivir (dobro živeti): Zajednička budućnost za transformativnu promenu“ i služi kao podsetnik na transformativnu ulogu koju socijalni radnici imaju u pokretanju pozitivnih promena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA