Vreme čitanja: oko 1 min.

Teški teretnjaci "proterani" iz naselja u Šapcu: Umesto kroz centar sela do auto-puta mogu samo obilaznicom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tako je, posle inicijative saveta mesne zajednice, odlučila gradska uprava

  • 1
Saobraćaj teretnjaci kamioni zabrana Šabac Foto: Telegraf.rs

Teretnjaci preko 10 tona nosivosti više neće prolaziti kroz centar prigradskog naselja Majur kod Šapca. Tako je, posle inicijative saveta mesne zajednice odlučila gradska uprava, a stanovnici ulica Svetog Save i Vojvode Putnika su zadovoljni pošto je njihovim mukama došao kraj.

- Od kako je pušten saobraćaj na auto-putu od Šapca do Rume, intenzitet saobraćaja kroz naše selo se višestruko uvećao. Šleperima je izlazak na auto-put najbliži kroz Majur i mnogo više nego ranije je kamiona sa teškim teretom što osim oštećenja saobraćajnice ugrožava i bezbednost svih učesnika u saobraćaju - rekli su u mesnoj zajednici.

Odlukom odseka sa saobraćaj i zaštitu životne sredine gradske uprave Šapca na deonici puta od Sokine kafane do kružnog toka postavljena je nova saobraćajna signalizacija. Samo kamionima sa manje od 10 tona tereta je dozvoljeno da saobraćaju ovom deonicom, dok će ostali do grada i krajnjeg odredišta ubuduće saobraćajni znaci usmeravati na dužu trasu obilaznicom.

- Postalo je nepodnošljivo koliko teških kamiona je danju i noću prolazilo kroz selo. Ovo je dobra inicijativa i primer kako mesna zajednica treba da rešava probleme građana - kaže meštanin Majura.

U selu ističu da je ranije zabranjeno kretanje kamiona nosivosti preko 3 tone u ulicama Cara Lazara i Cara Dušana i da su žitelji ovog dela sela odahnuli jer je smanjena frekvencija saobraćaja. Veruju da će tako da bude i na novoj deonici kroz centar sela sa koje su "proterani" teški teretnjaci.

(Telegraf.rs)

Video: Nadomak Resnika zaustavljen teretnjak: Bio je pun ljudi, u njemu zatečeno i dete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    20. mart 2024 | 08:32

    Šta kada se teški kamioni parkiraju u sred naselja i ometaju saobraćaj? Kako ih proterati, kada ni saobraćajna ni komunalna kažu da im ne mogu ništa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA