≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centar za socijalni rad: Obnovljen kontakt Ane Mihaljice sa decom

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako navode u Centru, cilj sastanka je bio obezbeđivanje uslova za povratak dece u biološku porodicu

  • 1
Novi Sad panorama Foto: Shutterstock

Centar za socijalni rad u Novom Sadu saopštio je da je Ana Mihaljica uspostavila ponovni kontakt sa decom.

Kontakt je uspostavljen posle organizovanih protesta, ali i apela Grada Novog Sada da se Ana Mihaljica odazove na razgovor.

Kako se navodi sastanak koji je bio zakazan za 22. mart radi sačinjavanja plana podrške za majku i decu, pomeren je za 19. mart i ostvarena je saradnja Centra za socijalni rad i Ane Mihaljice.

Kako navode u Centru, cilj sastanka je bio obezbeđivanje uslova za povratak dece u biološku porodicu.

"Reuspostavljen je kontakt majke i maloletne dece i dogovoreni su dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece", navodi se u saopštenju Centra.

Ani Mihaljici deca su oduzeta u novembru, nakon požara u stanu u kom su se nalazila, a nakon što su ukinute hitne mere, majka je imala pravo da viđa decu dva puta nedeljno, ali kako je rečeno na pres konferenciji, to pravo joj je uskraćeno zbog destabilizacije dece i dati su uslovi koje je trebalo da ispuni radi vraćanja dece.

Ana Mihaljica je zatim sa svojim advokatskim timom organizovala proteste ispred Centra za socijalni rad i Suda u Novom Sadu, navodeći da Centar za socijalni rad krši njena prava.

Slučaj porodice Mihaljica je u Centru za socijalni rad poznat od 2015. godine, a zbog protesta, deca su bila izmeštena iz Dečje sigurne kuće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA