Vreme čitanja: oko 2 min.

Pred nama prolećni vikend, pa red kiše i grmljavine: Kraj marta donosi pravi ŠOK, ovome se malo ko nadao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom vikenda se očekuje i do 22°C

  • 0
Vremenska prognoza, grmljavina, kiša Foto: Shutterstock, Tanjug/Miloš Milivojević

Danas je i zvanično došlo proleće. Ono je stiglo rano ujutro i to u vreme dok je u većem delu Srbije bilo mraza. Uz vedro jutro, minimalna temperatura u Srbiji kretala se od -5 do 0°C, dok je na Kopaoniku bilo -8°C. Toplije je bilo u Beogradu sa 2°C, u Negotinu 4°C. Tokom dana bilo je sunčano, ali uz pojačan severozapadni vetar i prohladno. Maksimalna temperatura kretala se od 12 do 16°C, u Beogradu je bilo 14°C, a Negotin je kao i ujutro sa 16°C bio najtopliji.

Pred nama je još jedna vedra i hladna noć, u mnogim predelima ujutro se očekuje i slab do umeren mraz, naročito pri tlu. U ovim predelima temperature će biti ispod 0°C, a toplije će ponovo biti u Negotinskoj Krajini sa 5°C, a u Beogradu će biti 4°C, na obodu grada 0°C, uz prizemni mraz.

I u ujutro se preporučuje adekvatna mera zaštite kada su poljoprivredne i ratarske kulture u pitanju zbog opasnosti od mraza.

Kalemegdan Lepo vreme Toplo vreme Sunčano vreme Sunce Sunčan dan prognoza vremena Vremenska prognoza Foto: Mateja Beljan

Tokom dana biće pretežno sunčano i osetno toplije, uz temperature od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C. Tokom dana očekuje se umereno, a tokom večeri i noći i jače naoblačenje, ali će se zadržati suvo.

Petak će doneti prolazno naoblačenje, a kiša se očekuje uglavnom na severozapadu, zapadu i jugozapadu. Manje-više temperatura će biti bez većih promena, ali će jutra značajno otopliiti.

Za vikend u Srbiji prave prolećne temperature.

U subotu sunčano i toplo. Maksimalna temperatura biće do 22°C.

U nedelju u severnim i zapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. 

Maksimalna temperatura biće od 10°C na severozapadu Bačke do 22°C na jugoistoku Srbije. Više padavina posle podne i uveče očekuju se na jugu Srbije.

Početak sledeće sedmice očekuje se zahlađenje, pa će 25. marta, odnosno u ponedeljak biti relativno sveže, uz temperature od 10 do 15°C.

Povremeno će padati kiša, na planinama sneg, ali padavine prestaju do kraja dana.

Kiša, nevreme Foto: Nikola Anđić

U utorak će ojačati ciklonska aktivnost sa centralnog Mediterana, pa se u sredu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Duvaće jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima.

Prema kraju marta uslediće značajno otopljenje vremena, uz prave prolećne, tokom dana ponegde i uz letnje temperature, jer će one na samom kraju marta i početku aprila biti i do 27°C.

Prema trenutnim prognozama posle 3. aprila sledi zahlađenje sa padavinama, ali u kom obliku će doći do zahlađenja, još uvek je rano precizirati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA