Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon 15 godina OVO selo kod Trstenika ponovo ima zubara: Biće na usluzi i deci i odraslima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doktor Đorše Blanuša pre svega je čestitao rukovodstvu Doma zdravlja Trstenik na rešenosti da otvore stomatološku ordinaciju Velikoj Drenovi

  • 1
zubar, zubi, pregled Foto: Pexels

U Zdravstvenoj ambulanti u Velikoj Drenovi, kod Trstenika, posle više od 15 godina, ponovo je počeo da radi stomatolog koji će biti na usluzima i deci i odraslima, piše Televizija Plus. 

U cilju unapređenja zdravstvenih usluga koje se pružaju meštanima ove trsteničke opštine u Zdravstvenoj stanici u Velikoj Drenovi počela je sa radom stomatološka ambulanta. Rad je organizovao Dom zdravlja "Dr Sava Stanojević", a stomatološke usluge ovog i susednih sela pružiće doktor Đorđe Blanuša.

"Nažalost mnoge ambulante u okolnim selima u opštini Trstenik su zatvorene zbog nedostatka kadrova, odnosno zbog nedostatka lekara, ali ono što je dobro jeste da imamo stomatologe. Pošto smo dobili donaciju od Stomatološkog fakulteta u Beogradu u vidu dve stomatološke stolice, a jedna je otišla doktorki Brašić u Domu zdravlja u Trsteniku, moja ideja je bila, pošto je Drenova u sredini između Milutovca i Medveđe, da se ovde aktivira stomatološka ordinacija u Velikoj Drenovi, pa da ljudi koji imaju određeni problem dođu ovde iz Milutovca ili Medveđe jer će sigurno biti manje gužve i da odrade stomatološke usluge ovde u Velikoj Drenovi", istakla je direktorka Doma zdravlja doktorka Žaklina Ristić.

Doktor Đorše Blanuša pre svega je čestitao rukovodstvu Doma zdravlja Trstenik na rešenosti da otvore stomatološku ordinaciju Velikoj Drenovi i izrazio zadovoljstvo što će sva populacije okolnih sela biti zbrinuta upravo u ordinaciji u Velikoj Drenovi.

"Svim meštanima bih napomenuo da ordinacija radi od 7 do 14 časova svakog dana, s tim da se dežurstva subotom obavaljaju u Trsteniku pa će pacijenti po potrebi moći da dođu tamo. Poeželeo bih svima dobrodošlicu i deci i odraslima", kazao je doktor Blanuša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA