Vreme čitanja: oko 1 min.

Maleni Novosađani pokazali humanost: Prikupili i odneli hranu napuštenim životinjama

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored doniranja hrane, višesatno druženje sa psima, slika je koja pokazuje da su nove generacije, ipak, odvažne da postave humane izazove

  • 2
Psi lutalice, Niš, napušteni psi Foto: Privatna arhiva

Na inicijativu nastavnice hemije Radoslave Odavić realizovana je učenička akcija prikupljanja hrane za napuštene životinje iz Prihvatilišta JKP "Zoohigijena".

Lekciju iz oblasti empatije uspešno su savladali đaci OŠ "Đorđe Natošević" u Novom Sadu. Ideja je nastala sa ciljem da se napuštene životinje koje borave u Prihvatilištu "Zoohigijene" obraduju ukusnim obrocima i da se motivišu sugrađani kako bi se priključili sličnim akcijama, prenosi RTV.

Uloga zajedničkog delovanja ključna je za razvijanje saosećanja kod dece, što je bio jedan od glavnih motiva nastavnice hemije, koja je odlučila da probudi potrebu pružanja pomoći ugroženom biću.

Pored doniranja hrane, višesatno druženje sa psima, slika je koja pokazuje da su nove generacije, ipak, odvažne da postave humane izazove.

Poruka plemenitostii poslata je zajednici, a ostalim članovima ostaje da slede primer ovih mladih ljudi, koji su odlučili da naprave konkretan korak i doprinesu zaštiti napuštenih životinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mosna

    23. mart 2024 | 06:56

    A sutra ce te napustene zivotinje da napadnu neku drugu decicu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA