Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo se još čeka voz iz Čačka! Užice spremno da danas preuzme titulu prestonice kulture za 2024. godinu

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Užičane večeras od 20 časova na Trgu partizana očekuje veličanstven događaj

  • 3
Užice grad kulture Foto: Telegraf/B.I.

Grad Užice, danas i zvanično preuzima tutulu prestonice kulture za 2024. godinu od Grada Čačka, odakle se u 13 časova očekuje dolazak voza na Železničku stanicu sa zvanicom, koju će Čačani uručiti predstavnicima Užica.

- Vozom kulture dolazi deo zvanica, predstavnika Grada Čačka, Ministarstva kulture, predstavnika kulturnih institucija i medija. Nakon dolaska na peron u 13 časova, na platou ispred Železničke stanice, oslikanom od strane divnih i talentovanih učenika Umetničke škole u Užicu, imaćemo priliku da pogledamo kratak isečak iz "Došljaka". Potom, u šetnji ka Gradskoj plaži, zaustavićemo se na Hidrocentrali pod gradom, gde će naši gosti imati priliku imati priliku da čuju priču o istoriji i svetlosti ovog važnog zdanja, vezanog za Teslu. U 19 časova imaćemo priliku da prisustvujemo kraćem sustetu u holu Narodnog pozorišta, nakon čega će uslediti najmagičniji trenutak nastupa "Praznik svetlosti". Sa puno radosti i od srca pozivam sve zaintresovane da se pridruže ovom događaju i budu deo veličanstvene izvodbe - istakla je gradonačelnica, Jelena Raković Radivojević.

Prema njenim rečima, na pripremi ovog događaja, radilo se dugo i posvećeno, a tim ljudi iz grada u koordinaciji sa timom Ministarstvom kulture, kao i uz veliku podršku ministarke kulture i potpredsednice Vlade Republike Srbije, Maje Gojković, bio je u stalnom kontaktu, razmenjujući ideje i iskustva.

- Sam događaj, kroz igrokaz voditelja, prati Užice od početaka i prvih pominjanja u istoriji pa do današnjeg trenutka - do momenta kada preuzimamo titulu Prestonice kulture Srbije. Sa pet nosećih lokacija, iz neolitskog naselja Stapark, manastira Rujam, do Starog grada, Kadinjače i Hidrocentrale, obratiće nam se naše lučonoše, noseće ličnosti, i poslati važne poruke - sve to ćemo imati priliku da vidimo i čujemo na Trgu partizana, kao i maestralne izvedbe Simfonijskog orkestra i Hora RTS - a, na čelu sa maestrom Dejanom Savićem. - dodala je gradonačelnica.

Užičane večeras od 20 časova na Trgu partizana očekuje veličanstven događaj, dok sutra na istom mestu nastupiće grupa "Galija", a u subotu koncert će održati Van Gog.

(Telegraf.rs/B.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    21. mart 2024 | 08:21

    Čačak je zadao domaći zadatak svima ostalimo. Toliko predstava, pozorisnog duha je prikazano(Vetar i zastave, Ne napisana pisma), tematskih priča o Nadezdi Petrovic, i ostalim poznatim Čačanima,koncerata. Bravo za ljude koji su odradili veliki posao za sve to i doveli glumce u njega.

  • Гребић

    21. mart 2024 | 09:03

    Хвала што сте нас презентовали на најбољи начин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA