Vreme čitanja: oko 1 min.

ABS raspisala prvi javni poziv za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo učešća i prijave na javni poziv imaju sve jedinice lokalnih samouprava u Srbiji

  • 0
Gužva u saobraćaju, Ada Ciganlija Foto: Mateja Beljan

Agencija za bezbednost saobraćaja (ABS) raspisala je, u skladu sa nacionalnim godišnjim planom unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima, prvi javni poziv za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u 2024. godini.

Sredstva koja se dodeljuju ovim javnim pozivom, imaju za cilj povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju uz transparentnu i efikasnu raspodelu i korišćenje sredstava za finansiranje mera i aktivnosti za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima u Srbiji, čime se teži dostizanju strateškog cilja - da se smanji broj poginulih i teško telesno povređenih lica za 50 odsto do 2030. godine u odnosu na 2019. godinu, kao i bez poginule dece u saobraćaju od 2030. godine.

Pravo učešća i prijave na javni poziv imaju sve jedinice lokalnih samouprava u Srbiji, a rok za podnošenje prijava lokalnih samouprava po prvom javnom pozivu je 21 dan od dana objavljivanja javnog poziva, odnosno jedinice lokalnih samouprava mogu do 9. aprila 2024. godine da dostave Agenciji za bezbednost saobraćaja potrebnu dokumentaciju za prijavu po javnom pozivu.

Jedinica lokalne samouprave usvaja program kojim predlaže način finansiranja pojedinačnih mera i aktivnosti utvrđenih Strategijom bezbednosti saobraćaja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. godine, sa Akcionim planom za period od 2023. do 2025. godine koje sprovode jedinice lokalne samouprave, samostalno ili kao partneri u sprovođenju mera i aktivnosti.

Nakon dobijene saglasnosti na program od strane Agencije za bezbednost saobraćaja i donešene odluke o dodeli sredstava od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, zaključuje se ugovor o realizaciji programa između Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbednost saobraćaja i jedinice lokalne samouprave.

Tekst javnog poziva objavljen je na zvaničnoj internet stranici Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije www.abs.gov.rs, kao i na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA