≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za 68 gradova i opština u Srbiji 400 miliona dinara za pronatalitetnu politiku

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uručujući ugovore gradonačelnicima i predsednicima opština, ministarka Kisić je istakla da su lokalne samouprave najbolji i najznačajniji partner Ministarstva na čijem je čelu

  • 0
Knez Mihailova ulica Foto: Marko Jovanović

Ministarka za brigu o porodici u demografiju Darija Kisić uručila je danas predstavnicima 68 lokalnih samouprava u Srbiji ugovore o sufinansiranju pronatalitetnih projekata i mera, u ukupnom iznosu od 400 miliona dinara.

Uručujući ugovore gradonačelnicima i predsednicima opština, ministarka je istakla da su lokalne samouprave najbolji i najznačajniji partner Ministarstva na čijem je čelu.

“I ove godine smo, kao i prošle, skoro polovinu našeg budžeta izdvojili za pronatalitetne mere, u šta ulažemo zajedno sa jedinicama lokalne samouprave. Srećna sam zbog rezultata koje smo prošle godine postigli u 52 lokalne samouprave, a ove godine radićemo još više, jer je uključeno više opština i gradova”, rekla je ona.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović istakao je da je Ivanjica i prošle i ove godine dobila sredstva od Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

“Prošle godine smo zajedničkim sredstvima Ministarstva i naše opštine opremili vrtić u najvećoj mesnoj zajednici u Ivanjici, u Prilikama, koji smo u novembru otvorili za 80 mališana”, rekao je on.

Dodao je da je danas potpisanim ugovorom dobijena pomoć za nastavak isplate naknade za nezaposlene porodilje, kao i za pomoć bračnim parovima za vantelesnu oplodnju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA