Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su detalji drame kod Niša: Devojčice se vraćale sa folklora, a onda je pas skočio na njih

D. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su za naš portal da su sinoć u 20 časova imali prijavu napada psa na dete u selu Hum

  • 5
hum, devojčica, pas, ujed Foto: D.K.

"Moja unuka i dve njene drugarice izašle su sa folklora koji vežbaju u crkvenim prostorijama. Iznenada se pojavio pas lutalica i napao ih. Jednu od devojčica je ujeo za usne. Srećom tu je blizu bio jedan čovek koji je dotrčao i oterao psa. Moj sin je povređenu devojčicu vozio do Kliničkog centra u Nišu", ovako dramatične trenutke u selu Hum kod Niša opisuje stanovnik tog mesta Zoran Rajković.

On je kazao da je povređena devojčica sada dobro, ali da su joj lekari zbog povrede morali da stave četiri konca. Rajković je rekao da je problem pasa lutalica u Humu veliki jer ih ima "milion".

"Ovde se kučići puštaju. Oni ih uhvate u Banji, puste ih ovde, uhvate ih u Novom Selu, puste ih u Banji, a kučići su sada više zaštićeni nego naša deca", izjavio je Rajković.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su za naš portal da su sinoć u 20 časova imali prijavu napada psa na dete u selu Hum.

"Policija je po prijavi izašla na teren i preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti", kazali su u policiji.

Kako saznajemo devetogodišnja devojčica je nakon pregleda u niškoj Hitnoj pomoći, hirurški zbrinuta na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, a potom je otpuštena na kućno lečenje.

Otac napadnute devojčice ne želi da u medijima govori o napadu na njegovu ćerku, jer je mišljenja da to neće ništa promeniti u odnosu grada prema psima lutalicama, a dovelo bi možda do toga da se psi truju, što on ne želi.Uz to, rekao je, otrov može da naškodi i ljudima.

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ u čijoj nadležnosti je služba Zoo higijene poslala je danas svoju ekipu u Hum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fuck.rs

    21. mart 2024 | 16:57

    Otrov nije human ali psi čine štetu ljudima,koje rešenje nude ovi što brinu o kučićima i o ostalim životinjama ili su bitnije životinje od ljudi.

  • Zorica

    21. mart 2024 | 19:13

    To su ljudi krivi zasto ih izbacuju? Sterilisite i hranite ih to su ziva bica. U svim normalnim drzavama i normalnim ljudima necete videti toliko pasa na uluici gladnih i jadnih.

  • mm

    24. mart 2024 | 07:31

    Kuckari su toliko nevaspitani i bahati, zauzeli su sve parkove i prirodno kao i njihovi psi, sada misle da je to njihova teritorija ... Gde su modne korpe i povoci, poslednji krik mode ? Porez na pse ... to je uglavnom "gradjanska elita" koja najvise kuka kako nema para a ima svaki dan po 3 kile mesa da kupi za pse. A da im kazes korpa za pse, odmah si mrzitelj zivotinja, Babe koje ne mogu ni 500 metara da prepesace vode pse po stazama za trcanje, bahati dziberi isto rotvajlere uvode u kafice... Samo tri kazne da se napisu na licu mesta ko ne plati 30 dana zatvora, pa da vidite, ne bi bilo 1/3 pasa u gradu koliko ih sad ima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA