≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beograđanka za matursku haljinu svoje ćerke dala 1.500 evra! Istraživali smo koliko košta ostalo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Cene restorana odnosno hotela gde će se održati maturski bal, od prošle godine naglo su skočile te je to još jedan dodatni trošak, na koji ne možemo zaboraviti

  • 14
Maturski bal pare restoran Foto-kolaž: Shutterstock, A. Nalbantjan

Ponude za maturske večeri uveliko su počele da stižu školama širom Srbije, a oni koji će ove godine proslavljati maturski bal imaju ozbiljan zadatak - pripremu koja može biti veoma skupa. Tako Dragana K. iz Beograda, čija se ćerka sprema za maturu, kaže da je za haljinu poznatog brenda morala da spremi čak neverovatnih 1.500 evra! 

"Matursko veče će nas koštati oko 2.500 evra, ali u pitanju je poznati dizajner, i godinama govori o toj haljini, pa sam odlučila da je obradujemo. Ono što je mene posebno naljutilo je solarijum, koji se nikako ne preporučuje i taj trend mi je zaista stran. Nokti, kosa, šminka, sve je to prihvatljivo, osim nekih korekcija koje su van pameti", kaže Dragana za Telegraf.

Iz godine u godinu potrebna je sve veća količina novca za pripremu za matursko veče, jer i maturanti samo dodaju spisak zahteva svojim roditeljima.

Pošto je ovo veče posebno važno za njih, a devojke su dodatno osetljivije i žele da sve bude kako su zamislile, priprema počinje sve ranije i ranije...

Za malu maturu, većinom se biraju svedenija odela, devojčice se opredeljuju za klasične haljine, dok dečaci neće previše eksperimentisati, pa njihov izbor pada na pantalone i košulje.

Što se frizure i šminke tiče devojčice uglavnom šminkaju njihove mame, sestre ili tetke, ali svakako da ima i onih koji žele da spremanje podignu na viši nivo - da ih pripremi šminkerka.

Većina devojaka se nekoliko meseci priprema za ovaj događaj, a ima i onih koji žele da ponesu neku od brendiranih haljina, što roditelje stavlja u ozbiljan trošak.

Koliko novca je potrebno izdvojiti za maturski bal?

Osim toalete, roditelji izdvajaju novac za cipele, tašnu, ali i za šminku, frizuru, manikir i još dosta propratnih sitnica.

Cene restorana odnosno hotela gde će se održati maturski bal od prošle godine naglo su skočile, te je to još jedan dodatni trošak, na koji ne možemo zaboraviti.

Haljine domaćih brendova idu i do 1.500 evra, a ima i onih sa pristupačnijom cenom. Šminka se uglavnom kreće od 30 do 150 evra u zavisnosti od toga ko vas šminka, ali i u zavisnosti od mesta u kojem živite. Jasno je da će cena biti jeftinija u manjem mestu, dok su u većim gradovima cene paprene. Na primer, za prosečnu frizuru potrebno je izdvojiti oko 2500 dinara u salonima koji nisu poznati, a ta brojka skače sa popularnošću frizera za kojeg se maturantkinje opredele.

Veliki izazov je pred roditeljima, jer žele da ispune sve zahteve svojim maturantima i iz tog razloga većina odvaja celokupnu platu da bi im kupili sve što je potrebno. Neki su spremni da podignu i kredit.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyc

    22. mart 2024 | 16:01

    Za 1500e mogla je dve nedelje na Ibici da provede i da uziva a ne u haljini na 3 sata

  • Ludi Milojko

    22. mart 2024 | 16:52

    Roditeeeljiii! Sad se niko ne buni. Moraju se želje ispuniti, a skupe vam ekskurzije, knjige, privatni časovi, školski pribor... Za haljine i prateće sadržaje se ne žale pare. Devojčice izgledaju starije od razredne. Samo da su pametni i da se sačuvaju na proslavi, naročito posle proslave. Srećno.

  • Dend

    22. mart 2024 | 16:15

    Malograđanski maniri su postali sastavni deo života u Srbiji jer su uveženi sa zapada kao dokaz prestiža, statusne moći ! Primitivizam se ogleda u promovisanju nekih imaginarnih vrednosti nedostupnih za većinu populacije ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA