Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukić Dejanović: Simulacija male mature suštinski važna, priprema za pravi ispit

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Današnja simulacija treba da ih nauči kakva su njihova ponašanja,osećanja i stav pre, tokom i posle ispita, šta rade razredne starešine, dežurni nastavnici, na koji način oni pristupaju polaganju ispita", navela je ministarka

  • 1
Slavica Đukić Dejanović Foto: Nikola Tomić

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, istakla je tokom posete Osnovnoj školi "Veselin Masleša" da je simulacija male mature od suštinskog značaja jer pomaže deci da provere svoje znanje i pripreme se za polaganje pravog ispita u junu.

Đukić Dejanović je, prilikom obilaska osmaka koji danas polažu probni završni ispit iz matematike, rekla da simulacija male mature nema samo tehnički karakter, već da je šuštinski važna kako bi se deca i nastavnici upoznali sa svim procedurama sa kojima ne treba da se suoče prvi put prilikom polaganja pravog ispita 17. 18. i 19 juna.

"Današnja simulacija treba da ih nauči kakva su njihova ponašanja,osećanja i stav pre, tokom i posle ispita, šta rade razredne starešine, dežurni nastavnici, na koji način oni pristupaju polaganju ispita", navela je ona.

Ministarka je naglasila da probni ispit pomaže i da deca shvate koliko je važno da prvo pročitaju zadatak, da ga razumeju i onda da krenu da rade.

"Ono što je najvažnije je da vide da li treba možda u nekim od ova tri predmeta da urade malo više da bi im postignuća bila bolja", istakla je Đukić Dejanović.

Direktor Osnovne škole Veselin Masleša, Milan Stošić naveo je da je probni završni ispit simulacija pravog, te da će osmaci imati na raspolaganju još nekoliko meseci da isprave svoje greške na testovima.

"Roditeljima treba da bude poruka da su rezultati probnog završnog ispita i naša odgovornost, odgovornost učenika, ali i njihova", rekao je on.

Učenici osmog razreda počeli su u 12 časova probni završni ispit iz matematike i on će trajati dva sata, a osmaci će svoje znanje iz maternjeg i izabranog predmeta proveriti sutra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dend

    22. mart 2024 | 16:28

    Da li ova gospođa ministarka može svoje profesionalno znanje i stručnost primeni na sebi i ubedi da ode u zasluženu penziju jer za ovufunkciju apsolutno je neprimerna !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA