Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Novog Sada razgovarao sa ambasadorom Maroka o budućoj saradnji

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amin Belmaž je takođe pozvao Đurića i Novi Sad na poljoprivredni sajam koji se u aprilu odžava u Marok

  • 0
Novi Sad gradonačelnik Milan Đurić prijem socijalni radnici Međunarodni dan socijalnog rada Foto: Grad Novi Sad/Vladimir Zubac

Gradonačelenik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamed Amin Belhaž sastali su se danas u Gradskoj kući u Novom Sadu i tom prilikom razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji na bazi tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Maroka.

Đurić je sa Aminom Belhažom razgovarao o proširenju saradnje na lokalnom nivou i naglasio da su poljoprivreda, kultura i turizam najizvesnije oblasti za buduću saradnju, navodi se u saopštenju press službe graodnačelnika Novog Sada.

Tome bi, kako je rekao Đurić, umnogome doprinelo učestvovanje Maroka na predstojećem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji će biti održan od 18. do 23. maja.

Amin Belmaž je takođe pozvao Đurića i Novi Sad na poljoprivredni sajam koji se u aprilu odžava u Maroku.

U sklopu kulturne saradnje, ambasador je pomenuo mogućnost da se ove godine organizuje Filmska nedelja Maroka u Novom Sadu, na kojoj bi se Novosađani bliže upoznali sa marokanskom kinematografijom, a bilo je reči i o ozvaničenju prijateljstva između Novog Sada i marokanskog grada Meknesa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA