Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljen novi simulator prevrtanja, promociji prisustvovali ministar policije i generalni sekretar AMSS

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U organizaciji MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, na Sajmu automobila danas je promovisan novi simulator prevrtanja koji korisnicima ukazuje na efekat korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu

  • 1
Predstavljanje simulatora na standu MUP i ABS Foto: Promo/ Luka Kulundžić

Tom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, posetili su zajednički štand MUP-a i ABS-a.

-Maksimalno smo posvećeni donetoj Strategiji bezbednosti saobraćaja, čiji je jedan od ciljeva nula poginule dece od 2030. Svaki izgubljen život u saobraćaju za nas je ogroman gubitak i u smislu prevencije naročito moramo biti posvećeni edukaciji građana o rizicima i opasnostima koje sa sobom nose korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju, vožnja pod dejstvom alkohola, ali i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, izjavio je ministar Gašić.

Predstavljanje simulatora na standu MUP i ABS Foto: Promo/ Luka Kulundžić

Načelnik Uprave saobraćajne policije je izneo ohrabrujuće podatke da je protekle godine u Srbiji smanjen broj poginulih i povređenih lica, ali zabrinjavajuću činjenicu da dve trećine poginulih vozača u 2023. nije koristilo sigurnosni pojas. Da su u trenutku saobraćajne nezgode bili vezani, danas bismo imali bar 120 sačuvanih života.

Predstavljanje simulatora na standu MUP i ABS Foto: Promo/ Luka Kulundžić

Ovim povodom, Milan Nikolić je poručio:

- Podržavamo svaku aktivnost koja za cilj ima povećanje bezbednosti u saobraćaju, što kroz mnogobrojne projekte koje sami sprovodimo tokom godine, što kroz saradnju sa ključnim institucijama - Ministarstvom unutrašnjih poslova, saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja. Samo zajedničkim delovanjem svih institucija, možemo dostići željeni cilj – da ne bude stradale dece u saobraćaju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    22. mart 2024 | 16:56

    Da,pokazujte im kako je to kad se prevrneš,umesto da smanjite broj nesreća sa smrtno stradalima i teže povredjenima,jadna država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA